StoryEditorOCM
SportTAEKWONDO TURNIR U SUSEDGRADU ZA KADETE, JUNIORE I SENIORE

​Zadranka Gloria Bojo treća!

Piše I. Gjergja
17. svibnja 2017. - 14:00
TKZadar

U Susedgradu je održan „Susedgrad - sokol pokal“ turnir na kome su sudjelovali kadeti, juniori i seniori. Ukupno je nastupilo 785 natjecatelja iz 65 klubova iz šest zemalja, A iz Taekwondo kluba Zadar nastupili su juniori Gloria Bojo, Karla Klasić i Josip Pastulović.

Natjecanje je organizirano u dvije jakosne skupine u svim kategorijama i dobnim skupinama, a za juniore je ovo drugi kriterijski turnir za izbor u reprezentaciju, pa je koncentracija odličnih juniora bila velika.

Kod članova TK Zadar najuspješnija je bila Gloria Bojo (- 68 kg), koja je u četvrtfinalu u borbi za medalju pobijedila Nensi Adili (Spiritus - Zagreb) prekidom kod visokog rezultata 32:11. U polufinalu ju je čekala prva na rang listi i svjetska brončana sa zadnjeg svjetskog prvenstva Kristina Čerina (Banija Pandas - Karlovac) i protiv nje je odradila čvrstu borbu, ali je Čerina ipak zasad kvalitetnija, sigurnija, te je odnijela pobjedu (5:24). Gloria je na kraju osvojila treće mjesto, brončano odličje, te jedan bod za kriterijsku rang listu juniorki.

Karla Klasić (-55 kg) je imala prvu borbu protiv prve na ranglisti Petre Miškulin u kojoj se dobro držala, ali je imala dosta grešaka koje su išle u bodovima na stranu protivnice te je izgubila 9:19. Miškulin je na kraju osvojila turnir.

Josip Pastuović je nastupio u kategoriji juniora (-73 kg) protiv drugoplasiranog na ranglisti Ante Stankovića (Kondor - Zagreb) te izgubio 8:28.

- Kada uzmemo u obzir veliki broj natjecatelje i izrazito visoku kvalitetu turnira tada i sa jednim odličjem od tri sudionika možemo biti zadovoljni - kazao nam je trener Mladen Uskok.

TK Zadar kao domaćina očekuje Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore koje će se 24. lipnja održati u dvorani „Krešimir Ćosić“.

24. travanj 2024 14:08