StoryEditorOCM
SportPREDSTAVLJAMO NINU KATUŠU, DRŽAVNU VICEPRVAKINJU U JUDU

Nina, Nina ti si naša - violina!

Piše Ivica Gjergja
18. svibnja 2017. - 22:40
nina_judo3-150517

Kada su se prije četiri dana članovi Judo kluba Zadar vratili s prvenstva Hrvatske za juniore i juniorke iz Zagreba, gdje je njihova članica Nina Katuša (17) postala viceprvakinja Hrvatske u kategoriji do 52 kg, na prvom treningu svi članovi kluba (njih 130) u glas je zapjevalo Nini poznate stihove: "Nina, Nina ti si naša violina..."

Istina, Nina je njihova prva violina. Perla, perjanica, „lavica nježna lica“, koja osvaja svojom skromnošću. Ona je najbolji „proizvod“ trenera Ante Zankija i drugih sportskih pedgaoga koji treniraju i vježbaju u tom kultnom zadarskom klubu. Nina je u posljednjih pet godina (od 2012. do 2017.) na prvenstvu Hrvatske u kategorijama od djevojčica, kadetkinja, juniora do mlađih seniora osvojila 16 odličja: pet prvih, četiri druga i sedam trećih mjesta. Izuzetno uspješna Nina po svom je uzrastu još kadetkinja iako osvaja odličja u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Tko je, dakle, Nina?

- S obitelj živi na Ploči, učenica sam drugog razreda Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, s vrlo dobrim uspjehom. Volim računovodstvo i trgovinu, nekad mi to dobro dođe i kod borbi u „proračunu“, sa smješkom nam priča Nina.

- Iako svi vole reći da je judo kao olimpijski sport s punim kontaktom grub, pogotovo za žene, ja sam u njega jednostavno zaljubljena. Ne bih ga mijenjala nizašta, njemu posvećujem svoje slobodno vrijeme – kaže Nina, priznajući da na treningu ili natjecnaju zna "dobiti po kostima", ali treba znati i pretrpjeti i biti bolji od drugog.

- Meni osobno sve što naučim na treninzima koristi i u svakodnevnom životu. Bavljenje judom ne otežava mi školovanje, naprotiv, jača sam i bolja i za tu drugu dimenziju života - priča Nina koja je judo ugradila u svoju viziju budućnosti.

- Meni i treneru Zankiju cilj je osvojiti naslov prvaka u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. To smo zacrtali i uvjerena sam da ćemo ga ostvariti, kao kruna našeg rada. Naravno, uz završetak školovanja – govori Nina.

Nakon završetka srednje škole htjela bi studirati na Kineziološkom fakultetu, a potom nastaviti trenirati i raditi djecom. Judo, naravno.

- Nina je jako vrijedna sportašica. Ima izuzetno razvijen osjećaj za borbu. U meču instinktivno prepoznaje priliku koju izuzetno dobro koristi za poentiranje. Njen kontinuitet uspjeha teče od desete godine, kada je osvojila svoju prvu državnu medalju. Pred njom je lijepa budućnost, u judu, ali i u školovanju, jer uz naporne treninge i rad od tih mladih ljudi želimo stvoriti društveno korisnu osobu. A Nina je to već i sad, kazuje trener Ante Zanki.

 

Niska Nininih odličja

3. mjesto na PH za djevojčice 2012, 3. mjesto za mlađe kadetkinje na PH 2012, 1. mjesto na PH za kadetkinje 2013., 1. mjesto na PH za kadetkinje 2013., 2. mjesto na PH za djevojčice 2013., 1. mjesto na PH za mlađe kadetkinje 2013.,1. mjesto na PH za kadetkinje 2014., 3. mjesto na PH za kadetkinje 2015., 3. mjesto na PH za kadetkinje 2015., 1. mjesto na PH za juniorke 2015., 2. mjesto na PH za kadetkinje 2016., 3. mjesto na PH za juniore 2016., 2. mjesto na PH za mlađe seniorke 2016., 3. mjesto na PH za kadetkinje 2017., 3. mjesto na PH za seniore 2017., 2. mjesto na PH za juniorke 2017.

 

 

16. travanj 2024 04:33