StoryEditorOCM
SportŽUPA SV. JOSIPA S PLOVANIJE NA ZAVRŠNICI KMNL U MOSTARU

​Skukan: Zadaća je vratiti se s kolajnom oko vrata!

Piše I. Gjergja
18. svibnja 2017. - 20:50
zeljkoskukan

Župa svetog Josipa s Plovanije osvojila je prvo mjesto Katoličke malonogometne lige „Sveti Donat“ Zadarske Nadbiskupije čime je ostvarila pravo nastupa na završnici svih KMNL koja se ove godine održava u Mostaru.

Plovaniji je ovo drugi uzastopni trijumf u natjecanju zbog čega slove za najbolju među 16 ekipa koje su se natjecale u ligi „Svetog Donata“. U svojim redovima imali su najboljeg igrača lige Tonija Katalinića i vratara Vicu Šušića. Sve je u tom skladnom „mehanizmu“ izvrsno posložio njihov voditelj Željko Skukan koji u posljednjih nekoliko godina "čini čuda" sa MNK Plovanijom koja se natječe u Prvoj ŽMNL i momčadi župe svetog Josipa.

O samom finalu i što ih očekuje na Regionalnoj završnici Katoličkih malonogometnih liga u Mostaru voditelj Željko Skukan nam je kazao: - U protekle četiri godine, otkad sam na mjestu voditelja momčadi, tri smo se puta plasirali u završnicu KMNL (treći u Puli), na što možemo biti ponosni svi u klubu. To je odličan uspjeh, a sve to ne bi bilo moguće bez podrške župnika i žitelja Plovanije. U momčadi vlada odličan odnos među igračima kako na terenu, tako i van njega. Na svaku našu utakmicu dolazi nas bodriti velik broj naših navijača, na čemu sam im iznimno zahvalan, što dovoljno govori da je naš uspjeh prepoznat.

Na završnom turniru u Mostaru dolaze najbolje ekipe iz ostatka Hrvatske te Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Intenzivno treniramo i spremamo se, ne prepuštamo ništa slučaju, želimo i hoćemo dostojno na velikom natjecanju reprezentirati mali nogomet iz zadarske nadbiskupije. Učinit ćemo sve da se vratimo s medaljom oko vrata doma, kazao je Skukan.

Regionalna završnica Katoličke malonogometne lige održati će se u Mostaru od 25. do 28. svibnja, a okuplja 16 najboljih momčadi regije. Žrijeb je poznat pa je župa svetog Josipa s Plovanije „smještena“ u grupu A, a protivnici će joj biti župe iz Đakova, Poreča te župa iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Za Župu svetog Josipa nastupit će: Vice Šušić, Kristijan Dražević, Toni Čurčija, Lovre Kresović, Alen Juričić, Toni Katalinić, Dino Škibola, Marko Kapetanović, Frane Fatović, Mihovil Skukan, Paulo Dunić, Kristijan Kokić. Voditelj: Željko Skukan.

18. travanj 2024 21:19