StoryEditorOCM
SportVESLAČKI KLUB JADRAN

Joško Matulić ponovo predsjednik!

Piše Ivica Gjergja
20. svibnja 2017. - 22:23
matulic

Ponovno je za predsjednika VK Jadrana izabran Joško Matulić na redovnoj izbornoj Skupštini za razdoblje od 2017. do 2021. godine. Dopredsjednika je  Danijel Kolega, a ni sastav Izvršnog odbora nije pretrpio bitne promjene, samo je podmlađen dvojicom novih članova.

Na početku Skupštine izvješće o radu kluba za razdoblje od 2013. do 2016. godine podnio je predsjednik Joško Matulić, te naveo da je tom razdoblju klub ostvario neke zapažene sportske uspjehe poput osvajanja medalje na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2014. godine i dvije medalje na Europskim juniorskim prvenstvima 2013. i 2014. godine. Veslači Jadrana bili su konstantno prisutni u posadama Hrvatske veslačke izborne vrste u proteklom četverogodišnjem razdoblju.                                                                       

Na Hrvatskom veslačkom prvenstvu veslači Jadrana osvojili su u proteklom četverogodišnjem razdoblju ukupno 32 medalje od čega 13 naslova prvaka države u različitim kategorijama i disciplinama uz ukupno osvajanje naslova prvaka u konkurenciji juniora 2014. i mlađih juniora 2015. godine. Uz nastupe na regatama, klub je bio organizator nekoliko natjecanja, prije svega već tradicionalne regate osmeraca, koja se održava u kolovozu u Jazinama, kao i regate Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije. Kao negativne strane predsjednik je u svojem izvješću naveo da su sa aktivnim veslanjem u proteklom četverogodišnjem razdoblju prestala sedmorica seniora od kojih su se očekivali rezultati baš u periodu koji dolazi.

Poslovanje kluba je bilo stabilno i sve obaveze podmirene, najviše zahvaljujući potpori Grada Zadra i donacijama sponzora kazao je završno predsjednik Joško Matulić, još jednom zahvalivši Gradu Zadru i Sportskoj zajednici Grada Zadra na brizi o klubu. Zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Rino Rados izvjestio je članove Skupštine o financijskom poslovanju kluba, te da je poslovanje bilo u skladu s Zakonom kao i da klub nema nikakvih obaveza niti dugovanja.

Nakon izvješća predsjednika kluba i predsjednika Nadzornog odbora, razriješeno je dosadašnje vodstvo kluba, a nakon toga je izabran jednoglasno za predsjednika dosadašnji predsjednik Joško Matulić. On je zatim predložio i novi Izvršni odbor, što su članovi Skupštine također jednoglasno prihvatili.

U Izvršni odbora ušli su:  dr. Tomislav Dominis, Antonio Buča (umjesto Mate Marlaisa i Ivice Pinjatele), Romano Bajlo, Zoran Hrboka, Danijel Kolega, Tomislav Antišin, Dino Žuvanić, Vjekoslav Bobić, Josip Stojčević i Darija Kraljević, koja je još jednom izabrana za tajnicu. 

Nakon dugo godina Izvršni odbor kluba napustio je počasni predsjednik Jadrana Mato Marlais, čiji je doprinos razvoju kluba nemjerljiv u proteklih 45 godina, a pogotovo u razdoblju dok je bio predsjednik, krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je izgrađen novi Veslači dom. Njegova riječ na sjednicama Izvršnog odbora uvijek se iznimno poštivala. Isto tako, Izvršni odbor napustio je i Ivica Pinjatela, čiji je član bio od daleke 1965. godine, kada je po prvi puta izabran u Izvršni odbor Jadrana. U raspravama uvijek staložen i odmjeren u stavovima pronalazeći najbolja rješenja kako pomoći u razvitku kluba i veslača. Tako se nastavlja tradicija da se u Izvršni odbor biraju bivši uspješni veslači koji sada vode brigu o klubu i sadašnjim veslačima, a na sadašnjim je članovima obaveza da sačuvaju vrijednosti i sve ono što su stvorili prethodnici.

Nadzorni odbor ostao je nepromijenjen, pa je predsjednika opet izabran Gordan Marinović, zamjenik mu je Rino Rados, a član Damir Petrović. 

26. travanj 2024 23:23