StoryEditorOCM
SportIZ HNK PRIMORCA: VRATAR LOVRE ROGIĆ

Radenko Šimunov: Lovri su postala navika uspješne obrane!

Piše Ivica Gjergja,
23. svibnja 2017. - 23:16
LovreROGIĆ.JPG

Stara dobra izreka u nogometu je ona koja govori o vrataru - nogometašu koji uspješno čuva svoja vrata, a glasi:

- Kada imaš pouzdanog, dobrog vratara koji je „zapovjednik“ obrane tada su tvoja vrata sigurna i neprobojna za napadače suparnika, pobjeda je tada tvoja, a rečeno se pokazalo u bezbroj prilika istinitom.

Da upravo tako vrata u HNK Primorcu čuva Lovre Rogić, stasiti momak, koji se ne da lako savladati koji ima instikt, čeka do zadnjeg i onda krene u blok i uvijek obrani udarac napadaču koji mu želi postići zgoditak. Često zna biti na svojevrsnoj „streljani“ u svom šesnaestercu, juriša sam protiv svih i gotovo uvijek izlazi kao pobjednik. Lovre je dijete Primorca, počeo je u njihovim najmlađim kategorijama.

- Da. Počeo sam trenirati kod trenera Željka Morovića, a prije toga u školi su me stavili na vrata, dobro sam branio osvojili smo turnir i više se nisam skidao sa „ovog radnog mjesta“ u nogometu. Tako da je Primorac moj klub. Jedan period o tri godine proveo sam u kadetima i juniorima NK Šibenika, da bi nakon njih otišao u Njemačku u Lokomotivu

– Leipzig sam zadovoljio no zapreka mi je bila papirologija, tada sam otišao u nižerazredni klub u Frankfurtu, Kallach, bio godinu dana i vratio se prošlo ljeto u moj Primorac, kazuje nam svoj dosadašnji nogometni put Lovre. U Primorcu Lovre ima konkurenciju u vrlo dobrom vrataru Luki Borgellotu, oni su inače dobri, svatko od njih maksimalno dobro radi i čeka svoju priliku. Trenutno je u prvih Primorčevih 11 Lovre, a sve to u fer i korektnom duhu „podnosi“ Bogellot.

- Lovre je dečko koga se samo poželjeti može, radan, po nekada ga treba i „brenzati“. Pored toga što redovito dolazi na treninge vratara on radi i individualno te u teretani, a sve to doziraju stručnjaci za taj dio. On mi je sada broj jedan, dobro brani i tako će biti dok ne bude „ispada“. O njemu kao vratar će vam više reći moj pomoćnik za vratare Radenko Šimunov, kazao nam je trener Primorca Leo Šarić. Zatekli smo ih na treningu Lovru i trenera Šimunova, prekinuli ih na čas, a Šimunov nam je onako s nogu kazao:

- Volio bi da ostane i dalje u Primorcu, jer kako je do sada branio i brani sigurno da je ostao zapažen i moguće je da se neki klub zainteresira za njegove usluge. Ako bude ostao neke ćemo stvari poboljšati radom, a sve to za njegovo bolje u vratarskom smislu. Inače radi se o divnom dečku koji ovaj svoj posao izuzetno voli i uživa u njemu. Ništa mu nije teško, a ponavlja sve radnje do automatizma. Pa on, kao vratar je izvrstan, a branjenje mu je postala navika što je jako dobro za njega i klub, kazao je Šimunov.

24. travanj 2024 17:07