StoryEditorOCM
SportPROMIJENE U SUSTAVU NATJECANJA

Primorac je za 16 ekipa U Trećoj ligi Jug!

Piše I. Gjergja
24. svibnja 2017. - 19:27
Banić i Brajković

Predsjednik Primorca Darko Banić promatra trening prve momčadi na igralištu Kazimir i Silvio u Biogradu, opušteno bez opterećenja jer njegova je ekipa sa 45 bodova osma na ljestvici. No novinarska znatiželja ne da mu mira, pa smo odmah iz prve napali pitanjem: koliko će se klubova natjecati sljedeće godine u Trećoj HNL-jug?

- Mi smo za to da se, sukladno propozicijama, broj od 18 klubova koliko ih je sada, smanji na 16. Službene informacije koliko će ih biti za sada nema, samo se zna da će Hajduk II kao prvak lige preći u Drugu HNL, kaže nam Banić.

U Treću HNL-jug ispao je Imotski, a kako Split nije dobio licencu ni za prvu ni i drugu ligu u koju je ispao, neočekivano se našao među trećeligašima. Neizvjesno je što će biti s Neretvom, čije su utakmice odgođene, no i registrirane za protivnike s kojima nisu igrali jer su brisane iz registra?

- Mi smo dakle za 16 klubova, a što se tiče Neretve, mi smo za to da im se pomogne, ali na način da sve bude regularno po pitanju natjecanja, dodaje predsjednik Primorca.

Ako sljedeće natjecateljske godine bude 16 klubova u Trećoj ligi, ispadanje prijeti za čak pet klubova, a ući će i dva kluba iz županijskih liga.

Mjesto prvaka trenutno su u svojim županijama osigurali Škabrnja (Zadarskoj), Zagora (Šibensko-kninskoj) i Uranija (Splitsko-dalmatinskoj), a odlučujući susret u Dubrovačko- neretvanskoj županiji igraju Župa dubrovačka i Croatia Gabela.

16. travanj 2024 17:52