StoryEditorOCM
SportERSTE PLAVA LIGA U ZADRU „BRŽE, VIŠE, JAČE“

Juriša se na nove rekorde!

Piše Ivica Gjergja
24. svibnja 2017. - 23:33
atlet

Erste plava liga, dječja atletska liga za učenike nižih, 5. i 6. razreda, osnovnih škola u RH održat će se u Zadru 31. svibnja pod motom: “Brže, više, jače”! Trenutno Osijek drži rekord s 1.035 natjecatelja, a za natjecanje na “najkvalitetnijoj i najljepšoj stazi”, juriša se na nove rekorde. Može se prijaviti “online” preko nastavnika tjelesnog odgoja, ali i 1 sat prije početka natjecanja.

- Dosad je već prijavljeno preko 400 sudionika! To je praznik atletike i najveća promocija, jer najbolji iz kvalifikacija čiji su domaćini također, osim navedenih, i Makarska, Rijeka i Pula, odlaze u Zagreb na finale koje je na stadionu Mladosti, 29. kolovoza u sklopu najstarijeg i najvažnijega atletskog natjecanja u HR- Hanžekovićevog memorijala. Pritom, zahvaljujući Milanu Bandiću, atletičari iz Zadra dolaze dan ranije, uz obilazak Metropole, gledati bacanje kugle i bodriti sugrađanina Stipu Žunića, priča Slobodan Miolović, predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije, suorganizatora projekta.

Kako bi razvio sportski duh među djecom i potaknuo ih da se okušaju u "kraljici sportova" – atletici, Atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima već petu godinu zaredom organizira EPL kao jedinstvenu dječju atletsku ligu namijenjenu svim učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole u Hrvatskoj. Zainteresirani će imati priliku otkriti i pokazati svoje atletske talente u trkačkim, skakačkim i bacačkim disciplinama primjerenima uzrastu školaraca. Natjecati se može u najviše dvije discipline, a ako đak naknadno odluči promijeniti disciplinu u kojoj se natječe, to možeš u svom profilu, ali samo 24 sata prije natjecanja.

Natjecatelj može nastupati u samo jednim kvalifikacijama u određenom gradu odnosno ne smije nastupiti u dva različita grada, a učenici 1.i 2.razreda mogu nastupati u kategoriji 3.razreda. U kvalifikacijama i finalu zabranjen je nastup u sprintericama. Prva tri plasirana natjecatelja na kvalifikacijskom natjecanju, dobit će medalju (zlatnu, srebrnu i brončanu) i poklon pakete sponzora. Kvalifikacijska natjecanja održat će se tijekom svibnja u Makarskoj, Osijeku, Zagrebu, Puli, Rijeci i Zadru, a finale će se održati 29. kolovoza na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u RH.

Uz priliku za osvajanjem medalja i vrijednih nagrada, sudionici lige moći će se družiti s ambasadorima Erste Plave lige – Blankom Vlašić, Sandrom Perković, Andreom Ivančević, Anom Šimić, Stipom Žunićem, Ivanom Horvatom i Sarom Kolak.

20. travanj 2024 09:42