StoryEditorOCM
SportNAJBOLJI (MALO)NOGOMETAŠ U ZADRU

​Dragan Župan igra mali nogomet u Varošu i veliki u NK Zadru

Piše Ivica Gjergja
26. svibnja 2017. - 01:11
zupan.JPG

Nakon što je završeno doigravanje za prvaka Prve županijske malonogometne lige Zadar, sada kada smo dobili najbolje i dojmovi su se sredili, red je da se o njima nešto i kaže. O prvom Varošu i drugom Tinu sve je već rečeno, no ostao je jedan mladić koji je proglašen za igrača sezone, a njegovo ime je Dragan Župan. Dragan kao nogometaš "fura dvostruko", igra veliki nogomet u NK Zadar i mali u Varošu. I u oba kluba vrlo uspješno.

Dragane, uvelike zahvaljujući tebi Varoš je osvojio prvo mjesto. Jesu li zadovoljan sezonom?

- Na samom startu moram kazati da smo zaslužno osvojili prijestolje, a što je najvažnije, da ćemo godinu dana vladati zadarskom malonogometnom scenom, što je svima u našem kolektivu jako drago i ugodno. Pokazali smo najviše mi i Tin tijekom cijele sezone, ali i u finalu te smo u svakom pogledu iznad ostalih klubova. Proglašen sam najboljim igračem sezone što mi između 14 klubova i dobrih pojedinaca u svakom slučaju imponira. Zadovoljan sam.

Kako uspijevaš uskladiti veliki i mali nogomet?

- Kad se hoće sve se može uraditi i stići. Dečki me u Varoši razumiju. Nekad ne mogu uskladiti treninge, a kada imam mogućnosti odradim rekreaciju u malom nogometu. Kako sada radim i igram vjerujem da bih mogao još dugo trajati na oba fronta. Nas u malom nogometu veže dugogodišnje prijateljstvo, naše zajedništvo je jače od ičega, a kada se poklope rezultati nitko nam nije ravan. Sretni smo i zadovoljni, a to je nešto najljepše.

Prošao si i igrao u mnogo malonogometnih klubova, gdje ti je bilo najbolje?

- Na to pitanje ne mogu odgovoriti jer tamo gdje sam igrao, počevši od Kampo kaštela, koji mi je bio prvi malonogometni klub, pa preko Svetog Ante, Tina i sada Varoša, svima sam dao dio sebe i bio sretan što igram među njima.

Kada će Zadar imati prvoligašku malonogometnu momčad?

- Po kvaliteti i potencijalu kojeg ima u 48 malonogometnih klubova koji se natječu u tri lige mogao bi imati već sljedeće sezone. No treba nam logistika, dvorana i još popratnih sadržaja, da bi to bilo ono pravo. Vjerujem da će Udruga za mali nogomet pokrenuti to pitanje i u Gradu Zadru. Ovdje se voli mali nogomet, on jednostavno ima prođu. Sjetite se bivšeg malonogometnog prvoligaša Murtera kada je igrao u Mocirama da su tribine bile pune, tražila se karta više, što dovoljno govori o popularnosti malog nogometa.

19. travanj 2024 09:34