StoryEditorOCM
SportNATJECANJE U SUBOTU U JAZINAMA!

Prvo prvenstvo zadarskih osnovnih škola u veslanju!

Piše I. Gjergja
26. svibnja 2017. - 01:19
velacci

U subotu 27. svibnja Veslački klub Jadran u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Zadra organizira 1. Prvenstvo osnovnih škola u veslanju.

Pripreme za natjecanje krenule su krajem prošle godine kada je program prezentiran svim školama na području Zadra, a obuka učenika osnovaca izvršena je tijekom proteklih nekoliko mjeseci prema predviđenom programu rada.

- Đaci su tako upoznati s tehnikom veslanja, prvo na suhom, a kasnije u školskim čamcima. Uz tehniku, radilo se i na kondicijskoj pripremi učenika da bi mogli izdržati napore veslačkog natjecanja, kazuje trener u VK Jadranu Petar Milin.

Nadmetanje školaraca će biti održano u Jazinama, predviđena udaljenost utrke je 500 metara, sa startom u dnu uvale Jazine i ciljem na gradskom mostu, a posade će se natjecati dvobojski u školskim brodovima, popularnim gigovima. Pobjedu nosi posada s najviše ostvarenih pobjeda.

Ove godine nastupit će četiri osmoljetke, organizatori se nadaju kako bi se već sljedeće jeseni i ostale škole mogle uključiti u program jer je veslanje pravi sport za učenike s velikim benefitima koji uključuju poticanje radnih navika, upornosti, mentalnu snagu i zdrav život mladih osoba.

Premijerno natjecanje zadarskih veslača osnovaca započinje u 9 sati, a predviđeni završetak je oko 11 sati, uz podjelu priznanja.

20. travanj 2024 06:02