StoryEditorOCM
SportFOTO: USPJEH MALONOGOMETNOG KLUBA DRAGE

Osvojili su ligu "Marin Kapela", a onda ih je dočekalo cijelo mjesto slaveći do zore

Piše Marko Ledenko-Mane
29. svibnja 2017. - 18:45

U subotu je završena liga Marin Kapela u kojoj je sudjelovalo 14 ekipa iz Šibensko-kninske i Zadarske županije. Nakon velike borbe, neizvjesnosti u dvokružnom sistemu natjecanja, ligu je osvojila kvalitetna ekipa MNK Drage koju mahom čine igrači iz Draga i Pakoštana.

Drage su tijekom cijele lige svojom kvalitetom, snagom , taktičkom zrelošću, velikim duhom zajedništva i prijateljstva, pokazali da su zasluženo postali prvaci lige. Držali su lidersku poziciji od petog kola i takav podvig još nitko nije uspio ostvariti u ligi Marin Kapela. Vodili su žestoku bitku i mrtvu trku za prvaka, sve do zadnjeg kola s CB Kulom i 4 Asa iz Lisičića, zato je titula još vrijednija.

Čista Velika bila je prije par kola završnice čak u trci za viceprvaka, ali su izgubili presudne utakmice i završili su na četvrtom mjestu. CB Kula je tijekom prošlih sezona pokazala svoju veliku kvalitetu, ali nikako nisu uspjeli osvojiti ligu, nego su uvijek vječiti viceprvaci. Prošlogodišnji prvaci 4 Asa iz Lisičića ovu sezonu igrali su kvalitetno i tek u zadnjim kolima uspjeli su osvojiti treće mjesto.

Sve ostale ekipe pokazale su također svoju kvalitetu , bila je mala bodovna prednost i to sve govori o kvaliteti lige. Pokrovitelj i sponzor lige je ugledni obiteljski restoran Marin Kapela koji je u sklopu restorana sagradio velebno igralište s umjetnom travom i svim pratećim sadržajima.

Nakon proglašenja pobjednika prvaci lige Mnk Drage zajedno sa svojim navijačima formirali su veliku autokolonu, sirenama, klupskim zastavama i pjesmom došli su u svoje Drage, gdje su ih svi mještani dočekali i srdačno pozdravili svoje šampione. Fešta je nastavljena do ranih jutarnjih sati na velikom trgu čuvenoj kultnoj Gusterni uz roštiljadu, glazbu u živo. Nastupio domaći je KUD sv Ante. Veliko slavlje završeno je uz veličanstveni vatromet na čast i slavu prvacima MNK Drage.

Prvaci MNK Drage igrali su cijelu sezonu u sljedećem sastavu:Ivan Rosan,Emil Peričić-Trki, Ante Barešić, Tomislav Vulin, Marino Stojanov,Duje Marketin, Frane Bačkov, Martin Bačkov, Dominik Stojanov, Ante Stojanov, Jere Lokin, Marko Colić, Stipe Barešić, Stipe Vulin, Lovre Vulin, Lovre Marketin i Toni Barešić. Voditelji ekipe: Mile Vulin i Marin Barešić

-Velika mi je čast i ponos što sam proglašen najboljim igračem pored ovoliko odličnih igrača koji su nastupali u ovoj kvalitetnoj ligi. Moji suigrači su najviše zaslužni za ovu prestižnu nagradu jer krasilo nas je veliko Zajedništvo, prijateljstvo tijekom cijele sezone i to je bio put do uspjeha. Sada se okrećemo velikim i ozbiljnim pripremama za kup završnicu Mininogometa, koji će se održati u Ivanić Gradu, pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultati i pokazati našu kvalitetu. S velikim očekivanjima idemo u Ivanić Grad jer smo svjesni svoje kvalitete, da možemo napraviti još jedan veliki iskorak i uspjeh. Na poseban način želim se zahvaliti našim sjajnim trenerima Mili Vulinu i Marinu Barešiću koji su odradili veliki posao u pohodu na prvaka lige, rekao je najbolji igrač lige Dominik Stojanov.

-Završila je peta sezona naše lige ,moram kazati da sam prezadovoljan jer svake godine liga postaje sve kvalitetnija i neizvjesnija. Čestitam našim prvacima MNK Drage i od srca im želim im puno uspjeha završnici kupa Mininogometa na kojem će se natjecati 24 momčadi iz 16 gradova. Novo priznanje je što će od ove godine naša liga imati tri predstavnika na završnici kupa: MNK Drage, CB Kula i 4 Asa Lisičić, uvjeren sam da će u najboljem svjetlu predstaviti veliku kvalitetu lige Marin Kapela. Koristim priliku da se na poseban način zahvalim nogometnom Savezu Šibensko-kninske županije, Mininogometnom Savezu Hrvatske koji su prepoznali kvalitetu naše lige da možemo prezentirati kvalitetu malog nogometa iz Šibensko-Kninske i Zadarske županije. Velika hvala svim ekipama, sucima i legendi lige Ivi Orloviću-Strikanu, rekao je povjerenik lige Mario Orlović.

Poredak na ljestvici nakon završetka lige : 1. mjesto-MNK Drage 61,2.mjesto -Cb Kula 54,3.mjesto-4 Asa Lisičić 52,Čista Velika 50,Fortuna Drage 44,Lišane 33,Budak 31,Benkovac 29,Pristeg 29,Dola Stankovci 28,Jezera 21,Vrana 17,Heroji juniori 0. Najbolji pojedinci i ekipe:
1.mjesto:MNK Drage-pehar+zlatne medalje 2.mjesto:CB Kula-pehar+srebrene medalje 3.mjesto: 4 Asa Lisičić-pehar+brončane medalje Najbolji igrač lige : Dominik Stojanov(MNK Drage) Najbolji strijelac sa 31 postignutim golom: Josip Zekonjić(Čista Velika) Najbolji vratar:Hrvoje Storić(Čista Velika)

Prvaci lige Marin Kapela:
2013. Bio Ulje Šibenik
2014.Benkovac
2o15.Vodice
2016.4 Asa Lisičić
2017.Mnk Drage
Mnk Drage,CB Kula i 4 Asa Lisičić idu na završnicu kupa Mininogometa koji se igra u Ivanić Gradu. 

25. travanj 2024 03:13