StoryEditorOCM
SportSKOKOVI U VODU - ZAVRŠNICA ALPE ADRIA LIGE

Zadarski KSV Zadar najbolji u ligi!

Piše Ivica Gjergja
5. lipnja 2017. - 21:29
MARCELA

Završnica Alpe Adria lige za sezonu 2016/2017 održana je u Austriji u Grazu, a na njoj su sudjelovali 10 klubova iz 4 zemlje, Austrija, Hrvatska, Srbija i Italija. KSV Zadar predstavljalo je 9 skakača Hana Kovačević, Nika Cerovečki, Bruna Huljev, Diego Bajlo, Lora Magaš, Matej Nevešćanin, Marko Profaca, Marko Huljev i Luka Živaljić, a vodio ih je trener marko Sutlović.

Zadrani su osvojili 10 odličja od čega pet zlatnih, dvije srebrne i tri brončane. Tako je juniorka Hana Kovačević osvojila prvo mjesto sa daske 1 m i 3 m, dok je Nika Cerovečki bila treća u obje discipline. Kadetkinja Bruna Huljev osvojila je 4 mjesto u obje discipline. Kadet Diego Bajlo osvojio je drugo mjesto sa daske 3 m i četvrto mjesto sa daske 1 m. Mladja kadetkinja Lora Magaš osvojila je prvo mjesto u obje discipline. U disciplini mlađi kadeti nastupilo je četvoro zadarskih predstavnika. Najbolji rezultat ostvario je Matej Nevešćanin koji je osvojio prvo mjesto sa daske 1 m i drugo mjesto sa daske 3 m. Marko Profaca osvojio je treće mjesto sa daske 1 m i peto mjesto sa daske 3 m. Luka Živaljić osvojio je sedmo mjesto u obje discipline dok je Marko Huljev sa daske 1 m osvojio deveto mjesto.

Ukupni pobjednik Alpe Adria natjecanja za sezonu 2016/2017. godinu je KSV Zadar koji je tako obranio titulu osvojenu i prošle godine.

Pehare za ukupni individualni poredak u sezoni 2016/2017 osvojili su:

Juniorke 1 m - Hana Kovačević prvo mjesto, Nika Cerovečki drugo mjesto,

Juniorke 3 m - Hana Kovačević prvo mjesto, Nika Cerovečki drugo mjesto,

Kadetkinje 1 m – Bruna Huljev drugo mjesto,

Kadetkinje 3 m – Bruna Huljev treće mjesto,

Kadeti 1 m – Diego Bajlo treće mjesto mjesto,

Kadeti 3 m – Diego Bajlo drugo mjesto,

Mlađe kadetkinje 1 m – Lora Magaš prvo mjesto,

Mlađe kadetkinje 3 m – Lora Magaš prvo mjesto,

Mlađi kadeti 1 m – Matej Neveščanin prvo mjesto,

Mlađi kadeti 3 m – Matej Neveščanin prvo mjesto

Vrijedno spomena, a temeljem rezultata ostvarenih Matej Nevešćanin i Lora Magaš za par dana nastupit će na međunarodnom natjecanju „Kremlj Kup“ u Moskvi.

24. travanj 2024 19:31