StoryEditorOCM
SportKOŠARKAŠKI VETERANI NE POSUSTAJU

Na turniru u Ljubljani susreli se Ćiro Perinčić i slovenski premijer Miro Cerar

6. lipnja 2017. - 23:00
CIRO.JPG

Veteranska košarka u Hrvatskoj i Zadru laganim, ali sigurnim koracima, napose zahvaljuljući tvrtki Sport Event, dobiva one prave sportske vizure za bivše košarkaše, koji se odnedavno redovito okupljaju u Zadru. Čedomir Perinčić svima dobro poznati Ćiro, posvetio je osobitu pozornost "povratku u mlade dane", pa je sve aktivniji i sudjeluje na brojnim turnirima na prostorima bivše države.

Nedavno je u Ljubljani sudjelovalo na 38. Veteranskom turniru, kojeg organizira KK "Prule" koji je slavio pedesetu obljetnicu utemeljenja. Ćiro je nastupio u dresu momčadi "Croatia plus 60".

- U mnogo čemu nam mogu biti primjer kako bivši košarkaši danas u poznim godinama nikad nisu napustili sport kojeg vole, jer evo 38 godina oni organiziraju turnir koji okuplja veliki broj klubova, osobito iz Htvatske, Slovenije i Italije. Ono što me posebno dojmilo jest nastup njihovg premijera Mira Cerara, koji je igrao za momčad Vlade Republike Slovenije. To me oduševilo jer je svojim primjerom pokazao koliko je sport potreban svim građanima, bez obzira na životnu dob. Ta briga, doista, nešto je fascinantno – kazao je Perinčić.

Premijer slovenske vlade sin je olimpijskog gimnastičara Miroslava Cerara i gimnastičarke Zdenke Cerar, koja je kasnije postala poznata slovenska pravnica. Sudjelovao je u pisanju Ustava Republike Slovenije. Bio je i profesor na sveučilištima u SAD.

Redovni je profesor na Pravnom fakultetu sveučilišta u Ljubljani.

U 2014. osnovao je političku stranku pod imenom Stranka Mira Cerarja , koja je odmah vodila na svim javnim anketama. Također je trenutno i najpopularniji političar u Sloveniji, premijer Vlade, usput , iznimno privržen sportu napose košarci.

-Želja mi je da se i u Hrvatskoj krene vrednovati veteranski sport, jer svi smo mi na neki svoj način doprinijeli njegovom razvoju u određenom vremenskom razdoblju. Jednostavnost premijera Cerara me oduševila, zaključio je Ćiro, koji kaže kako će zajedno s njim u momčadi "Croatia 60 plus" igrati Zadrani, Mime Morić i Željko Perić.

 

27. travanj 2024 00:48