StoryEditorOCM
SportBRAĆA MIČIĆ U NK ŠKABRNJI

Kad se bratska srca slože, sve se može...

Piše Ivica GJERGJA
7. lipnja 2017. - 00:08
Luka i Ante Micic060617.JPG

Kad se bratska srca slože sve se može, sve se može!

Junaci ove naše priče su braća Mičić, Ante i Luka sa stanom na Dračevcu zadarskom, a trenutno igrači NK Škabrnje. I njihovom velikom zaslugom Škabrnja je nakon dobrih igara osvojila naslov prvaka u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi Zadar. 

Ante je stariji, ima 36 godina, u nogometnom životu je prošao dosta toga te ostavio veliki nogometni trag kako u NK Zadru, tako i Novalji, ali i drugim klubovima županije Zadar u kojima je igrao. On je sada svom mlađem bratu Luki, koji ima 19 godina, mentor, suigrač i onaj koji ga savjetima dozira, bodri, podržava, a Luka je u uzlaznoj nogometnoj putanji.

Koliko je Luka dobar i predan nogometu govori da se bez njega današnja postava NK Škabrnje ne može zamisliti.

- Luka izrasta u kompletnog nogometaša, mlad je ima dosta toga učiti, no, savladano „gradivo" iz nogometa mu je širokog diapazona tako da, iako napadač, upotrebljiv je na nekoliko pozicija što je u modernom nogometu potreba i zahtjev. Ukoliko ovako nastavi vjerujem da će ubrzo promijeniti sredinu i otići u veći po rangu klub, govori nam jedan od njegovih trenera koji je iz nekih njemu znanih razloga želio ostati anoniman.

I  dok Ante i Luka zajedno „ganjaju loptu", njihova Škabrnja proživljava najljepše trenutke svoje nogometne povijesti, a i oni s njom. Prvi su, najbolji su u županiji čekaju kvalifikacije za ulazak u Treću HNL-jug, bratska pomoć trebati će njihovu klubu da se dohvatI cilja, a to je ulazak u Treću HNL-jug.

-Volim igrati sa Lukom jer dosta toga je naučio, ima još prostora za napredak, no kada smo skupa u polju i na terenu siguran sa i ja i on. Dosta smo dobrih utakmica odigrali nadam se da će ih biti još, jer oba volimo nogomet, kazuje nam Ante. Luka će onako kao što i je mlađi brat:

-Slušam Antu jer ima veliko iskustvo on je dosta toga prošao pa da ne ponavljam greške ja ih jednostavno „prelazim", a on mi ih otkriva, potiho će Luka. I  dok njih dvojica Ante i Luka, odlaze na trening nama ostaje da im poželimo još mnogo dobrih nogometnih izdanja i radosti.

18. travanj 2024 18:57