StoryEditorOCM
SportZADARSKI VRHUNSKI NOGOMETAŠI PROMIČU ZADARSKI TURIZAM

Luka, Šime i Danijel kao ambasadori turističkog Zadra

Piše M.V.
7. lipnja 2017. - 13:00
Zadarski trojac u Ligi prvaka

Turistička zajednica grada Zadra u promitvne je svrhe iskoristila činjenicu da su u polufinalima Lige prvaka igrala čak tri vrhunska nogometaša potekla iz Zadra: Luka Modrić  koji igra u Real Madridu, Šime Vrsaljko koji je Atleticu te Danijel Subašić, najbolji golman Francuske koji brani na Monaco.

Zadarski novinar Roman Morović je napisao tekst o povezanosti ovih nogometnih zvijezda sa Zadrom, koji je ovogodišnjim polufinalima Lige prvaka dao najviše igrača poslije Madrida. TZ Zadar je proslijedila tekst partnerima s kojima surađuje na našem turističkom tržištu te uredima Hrvatske turističke zajednice u nekoliko europskih država, u prijevodima za englesko, španjolsko, talijansko i njemačko govorno područje, a iz tih ureda je tekst upućenim medijima. Tako je objavljen u nizu novina, na portalima, prvenstveno sportskim i turističkim, a na svoj ga je portal, uz ostale, stavila i popularna talijanska Corierra Della Sera.

Bila je to izvrsna reklama za zadarski turizam, a u TZ Zadar očekuju da će  zadarski slavni nogometaši pristati sudjelovati u promidžbi Zadra još aktivnije.

Tekst koji je objavljen u stranim medijima prenosimo u cjelosti.

"TRI ZADRANA NA PONOS GRADA U POLUFINALU LIGE PRVAKA

Luka Modrić, Danijel Šubašić i Šime Vrsaljko učlanili se u NK Zadar

Malo koji grad na svijetu može se pohvaliti takvim sportskim uspjesima kao Zadar. Posljednji u nizu velikih pothvata zadarskih sportaša je plasman trojice nogometaša u polufinale najjačeg klupskog natjecanja na svijetu – UEFA Lige prvaka. Luka Modrić jedan je od ključnih igrača Real Madrida, Danijel Subašić prvi vratar Monaca, a Šime Vrsaljko jako važna karika u igri Atletico Madrida.

Iako su Modrić, Subašić i Vrsaljko u polufinalu Lige prvaka na suprotstavljenim stranama, odnedavno ih veže još jedna poveznica. Sva trojica nogometnih velikana učlanila su se u svoj matični NK Zadar, koji je pod sloganom “Za Zadar svoj” započeo novu nogometnu priču, s ciljem ozdravljenja kluba i povratka u prvu ligu. Jer grad koji je, nakon Madrida, dao najviše igrača u polufinale ovogodišnje Lige prvaka, definitivno zaslužuje imati klub na najvišoj razini. Svi su oni svoje prve nogometne korake napravili u Školi nogometa NK Zadar, a iako je životni i sportski put svakoga od njih bio drugačiji, svi su na koncu, iz jedne malene sredine, došli na najveće svjetske pozornice.

Luka Modrić rođen je 1985. godine, a njegovo djetinjstvo obilježila su ratna zbivanja, zbog kojih je s obitelji boravio u izbjegličkim hotelima, ali i nogometna lopta, od koje se nije odvajao. Luka je s 15 godina otišao put Zagreba, u Dinamo, odakle se kasnije otisnuo u engleski Tottehnam pa u madridski Real, s kojim je u pet sezona osvojio sve što se može i gdje danas uživa status nogometnog božanstva.

“Bila su to teška vremena. Prošao sam mnogo toga da bih došao do ovoga gdje sam sad, no zato sve ovo još i više cijenim!” – izjavio je jednom prilikom današnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije.

Godinu dana prije njega rođen je Danijel Subašić, koji je u svom Zadru boravio sve do 2008., kada je s 24 godine otišao u splitski Hajduk. I on je, baš kao i Luka, morao proći trnovit put do europske elite, a sve je krenulo nabolje kada je 2012. prešao u Monaco, koji je tada igrao u francuskoj drugoj ligi. Iz godine u godinu napredovao je klub, ali i Suba, koji nikada nije prestao vjerovati u rad i u svoje mogućnosti i s vremenom je izrastao u jednog od najboljih europskih vratara.

“Zadar je silno talentiran grad što se tiče mnogih sportova pa tako i nogometa. Svi mi s ponosom pronosimo ime našega grada po Europi i nadam se da će u budućnosti to uspjeti još mnogi momci sa Stanova!” - kaže zadarska hobotnica, koja i danas često pomaže svoj matični klub donacijama sportske opreme.

Najmlađi među ovim trojcem, Šime Vrsaljko, rođen 1992. u nogometnoj obitelji (otac Mladen bio je odličan igrač i kapetan Zadra), također je ponikao u omladinskog pogonu NK Zadra, gdje se zadržao do svoje 14. godine, da bi potom, baš kao i Luka Modrić, otišao put Dinama. Nogometni uspon nastavio je u talijanskim klubovima Genoi i Sassuolu, odakle je 2016. prešao u Atletico i vrlo brzo zauzeo važno mjesto u momčadi Diega Pabla Simeonea."

 

 

25. travanj 2024 17:10