StoryEditorOCM
SportBRDSKO PRVENSTVO U BICIKLIZMU

Zadranka Maja Perinović državna prvakinja, stoto odličje kluba, njeno 13-to!

Piše Ivica GJERGJA
7. lipnja 2017. - 13:28
Ucka

Na Učkoj se održalo državno brdsko prvenstvo u biciklizmu, a Maja Perinović iz BK Zadra obranila je naslov državne prvakinje u kategoriji juniorki ispred klupske kolegice Josipe Šintić i Karle Kožić iz BK Perfa. Stazu dugu 7 km odvozila je Maja za 25 min 37 sekundi. Ovim je Biciklističkom klubu Zadar donijela stoto odličje sa državnih prvenstava od 1996. godine do danas.

Ovo je bila Majina 13. državna medalja i šesti naslov državne prvakinje u njenoj blistavoj karijeri koja je započela još 2011. godine. Na kraćoj stazi uspona na Učku nastupili su još u kategoriji do 15. godina Nicolas Gojković (2004) koji je zauzeo peto mjesto, te Luka Škara (2006) koji je bio osmi. Obojica su startala u starijoj kategoriji dječaka pošto prvenstvo na Učkoj u njihovom godištu nije bilo raspisano ove sezone. Na dužoj stazi od 14 km juniorski trojac BK Zadar, Ivan Grgić, Toni Srbić i Lovro Matek zauzeli su redom 6,7. i 8. mjesto među 13 hrvatskih juniora na startu, dok je Kosta Tefilov bio osmi među veteranima B.

- Maja je bila izvanredna znala je što bi se reklo „stati na balun" vozila je pametno i na kraju sve joj je pošlo za nogama postala je državna prvakinja ponovivši to i ove godine, obranila naslov, te dokazala da nije slučajno tu gdje je u biciklizmu. I naša Josipa (Šintić) zaslužuje sve čestitke, pratila ju je i davala ton vožnji. Ovo je vrhunski uspjeh, a o odličjima da ne govorimo, kazao nam je predsjednik kluba Božo Kotlar.

 

U Čakovcu maja prva, Josipa treća!
Dan nakon što je Maja Perinović postala državna prvakinja u brdskoj vožnji, kompletan tim BK Zadra uputio se u Čakovec na utrku Kupa, odakle je stigla lijepa vijest. Naime, Maja je i tamo postala prvakinja u zadarskom juniorskom ženskom dvojcu. Ona je u završnom šprintu kategorije žena odnijela pobjedu pred glavnom favoritkinjom utrke i najboljom hrvatskom seniorkom Miom Radotić te trenutno vodi u poretku Kupa Hrvatske, dok je Josipa Šintić zauzela treće mjesto. Bravo Zadranke!
25. travanj 2024 01:00