StoryEditorOCM
SportGIMNASTIKA

Niko Nevešćanin zlatni u Belgiji!

Piše Ivica GJERGJA
8. lipnja 2017. - 15:17
N Nevescanin2

Izvrsna vijest Zadranima je stigla iz Belgije. Naime, proteklog vikenda mladi i nadareni Niko Nevešćanin, član GK Salto, nastupio je na medunarodnom turniru u Belgiji (Verviers) predstavljajući svoj klub, grad Zadar, te republiku Hrvatsku. On je nastup u višeboju odradio sjajno te je osvojio zlatno odličje u najmlađoj kategoriji (do 9. god).

Inače natjecao se u disciplini višeboj (tlo, konj s hvataljkama, karike, preskok, ruče, preča) i osvojio 62.6 bodova. Na svakoj spravi je morao napraviti pet elemenata plus saskok, sve po FIG pravilniku.

- Uvjeti u dvorani i sprave su bile odlične pa smo se odlučili za težu varijantu na nekim spravama i to je bio pun pogodak koji je Niki donio zlatno odličje, priča nam trener Josip Morožin.

Nakon povratka iz Belgije počele su pripreme za prvenstvo Hrvatske po spravama koje nam je na rasporedu 15. i 16. lipnja u Sisku, a tim natjecanjem završava se prvi dio natjecateljske sezone.

Na PH po spravama u kategoriji mladih kadeta, na svim spravama uz Niku će nastupiti Roko Krupić, Roko Goleš i Ivano Čuković. Da se spomene kako Niko Nevešćanin brani šesto zlata sa prošlog prvenstva Hrvatske!

 

24. travanj 2024 01:56