StoryEditorOCM
SportFOTO: ZADAR DOBIO DRUGOG PRVOLIGAŠA

Fešta na Višnjiku - Jazine Arbanasi novi premijer ligaš!

Piše Ivica Gjergja
11. lipnja 2017. - 15:00
jazine_pula-100617

ZADAR – Dvorana 3 SC Višnjik. Gledatelja 200. Suci: Roko Hordov, Hrvoje Raspović i Vid Dunatov.

 

JAZINE ARBANASI – PULA 1981 115:88 (33:23, 32:13, 31:22, 19:30)

 

JAZINE ARBANASI: Gulan 15, Palčić 20, Kovačević, Marin 5, Fantina, Atelj 16, Fodor 16, Dražević 12, Hržina 2, Ceranja 16, Mrva 13.

PULA 1981: Zvijerac 2, Bulešić 10, Antić, Gržinić 1, Percan 2, Božić 15, Frančić 18, Dasko 13, Travica 8, Đugum 19.

Jazine Arbansi postali su prvoligaši! Pobjedom na svom terenu, dvorani broj 3 SC Višnjik, protiv momčadi Pule 1981 u 18. kolu kvalifikacija, ostvarili su povijesni uspjeh, najveći od kada se ova momčad uopće natječe.

Uvjerljivom pobjedom osigurali su nastup u Premijer ligi, tako da će nakon KK Zadar, biti druga momčad u toj ligi iz Zadra.

Atmosfera na utakmici bila je za "prste polizat". Veselje, radost i zadovoljstvo doslovno svih igrača, struke i uprave kluba na čelu s predjednikom, Danom Marinovićem, koji je zadovoljno šetao naoružan osmjehom radi povijesnog uspjeha kluba.

Ozračje s tribina prenijelo se na igrače, pa je to bila jedna ugodna simbioza odličnog izdanja momčadi i navijača tijekom cijele utakmice, a kada tome dodate i pjesme u živo Zorana Jelenkovića, onda je to bila prava fešta od košarke.

Gledatelji su pozdravljali svaki dobar potez na parketu dok su njihovi ljubimci lomili Puležane, a bilo ih je nebrojeno. Sigurno desetak puta Zadranima je uspio "specijal" Mate Mrve koji bi blokadom zaustavio protivnika kod svog koša, a potom dugom loptom pod suparničkim košem precizno pronašao suigrača koji bi zabio. I tako iz minute u minuti, iz četvrtine u četvrtinu, niti jednog trenutka nije u pitanje dolazila pobjeda domaće momčadi.

Svi sugrači su zaslužili čestitke za prezentaciju košarke i pobjedu, no dvojac koji je vodio tim do pobjede Palčić i Gulan ipak zaslužuje malo više.

Na poluvremenu je Zoran Jelenković kao uvod u feštu otpjevao nekoliko svojih uspješnica, samo da malo zagrije i podigne andrenalin u dvorani prije prave gozbe i proslave pobjede nakon susreta.

Na kraju utakmice kapetan Jurica Dražević je doveo momčad na centar i s tog mjesta dugo zajedno s gledateljima slavili pobjedu

- Mi smo svoj cilj i plan ispunili, plasirali se u premijer ligu i Zadru donijeli još jednog sudionika ovog natjecanja. Očekujemo poziv iz Grada Zadra da s njima porazgovaramo o sljedećim našim aktivnostima i kako će to sve ubuduće ići, jer sami nećemo moći izdržati financijski. Idemo na feštu, o uspjehu i planovima ćemo drugom prilikom, kazao nam je Dan Marinović.

- Umoran sam kao pas! No isplatilo se. Odradili smo kvalifikacije i plasirali se u Premijer ligu na zadovoljstvo svih nas i naših navijača. Idemo feštati, a o svemu ćemo drugom prigodom, kratko nam je rekao trener Jazina Arbansa, Jakov Borčić.

- Zadovoljstvo je biti član ovog kolektiva, a kada postigneš uspjeh kao mi dvostruko si sretniji, odlazeći s parketa kazao je igrač i kapetan, Jurica Dražević.

25. travanj 2024 17:43