StoryEditorOCM
SportFOTO: MALONOGOMETNI TURNIR „SVETI ANTE" NA SMILJEVCU

Sve je bilo u znaku Antonia, njegov brat Karlo "Tortuge" odveo u finale!

Piše I.Gjergja
16. lipnja 2017. - 11:31
baklj

Tužno, veličanstveno i ponosno bilo je na malonogometnom igralištu na Smiljevcu gdje se na tamošnjem malonogometnom turniru „Sveti Ante" okupio veliki broj gledatelja.

Došli su sa Bulevara, Poluotoka, Puntamike, Stanova, Sinjoretova i drugih kvartova na nastavak turnira. Na večerašnjim utakmicama polufinala nazočili su roditelji pokojnog Antona Jurjevića, otac Šime i majka Nena, a dva brata, Karlo i Josip koja su odigrala susret za klub u kome je Antonio odigrao svoju posljednju utakmicu života MNK Tortugu i doveo je svojim obranama do polufinala.  Sinoć je najmanje bitan bio rezultat.

Organizator turnira, MNK Smiljevac, odštampao je majice za četiri kluba polufinala s Antonijevim likom, a pred sam susret Antonijevi dečki sa Bulevara, njih 40-tak, upalili su u gledalištu 26 baklji, asocirajući na 26 godina njegova života.

Prije susreta održana je minuta šutnje, a nakon toga puštena pjesma "Pamtim samo sretne dane".

 

TORTUGA – 4. ASA 1:1 (na šesterce 4:3)

SMILJEVAC – Malonogometno igralište kod škole. Gledatelja 600. Suci: Josip Viduka i Zdenko Bakarić.

TORTUGA: K. Jurjević, Antović, Tomić, M. Jurjević (1), Škoda (1), Vidaić, Jurica, Klapan, J. Jurjević (1), Volpi -Kobal (1).

4 ASA: Mladen Jarmanović, M. Jarmanović (1), K. Bačić, Šitum (1), T. Bačić, Rakić (1), A. Lukić, D. Lukić, Pilipović, Rašić.

 

SMILJEVAC – TRIPSTER 1:1 (na šesterce 4:3)

SMILJEVAC: N. Dundović, Tokić, Blažević (1), A. Dundović (1), Sarić (1), Šimurina, Zrilić (1), Ćustić, Bugarija.

TRIPSTER: Škoda, M. Katalinić, Mandić, Maruna (1), Čulina, Žilić, L. Katalinić (1), Kruneš (1), Pedić.

Oba susreta protekla su u jakom ritmu na kraju su oba susreta u regularnom dijelu završile bez zgoditaka, da bi šestrci odlučili pobjedinike.

Večeras u finalu igraju Tortuga i Smiljevac, a igrati će se u 21,30 sati. Prije toga igraju juniori i susret za treće mjesato.

 

Zagrljaj za Karla i Josipa!

Nakon izjednačenog rezultata Tortuge i 4. Asa 1:1, izvodili su se šesterci. Posljednji u nizu je vratar Karlo Jurjević obranio i tako svojima osigurao finale. Odmah po obrani šesterca (penala) , podsjetio je na ono što je i Antonio uradio, obranio penal i doveo svoje do polufinala. A sada Karlo u finale. Roditelji Nena i Šime su skočili s tribina u zagrljaj Karlu i Josipu uz buran aplauz gledatelja.

 

 

23. travanj 2024 13:51