StoryEditorOCM
Sport20. JUMBO REGATA

Zadarski jadranaši uspješni! 

Piše Ivica GJERGJA
17. lipnja 2017. - 14:42
ves

Na 20-toj međunarodnoj veslačkoj regati „Jumbo" u Zagrebu bili su izuzetno uspješni dečki i cure iz veslačkog kluba Jadrana. Ova popularna manifestacija, koja je dobila ime po Juliju Boroši, veslačkom entuzijastu i utemeljitelju Veslačkog kluba Jarun, nakon njegove smrti i dalje okuplja veliki broj veslača u svim uzrastima. Predstavnicima sportskog sastava VK Jadrana poslužila je kao provjera pred predstojeće Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete, koje je na istoj lokaciji na rasporedu početkom srpnja.

Unatoč velikim problemima sa lopočima na Jarunskoj stazi regata je održana u čitavom planiranom programu odvijanja. Prvog dana, Jadranaši su ostvarili dva trijumfa. Ivan Tokić je, zajedno s kolegama, Mariom Marićem iz splitskog Gusara, osvojio je prvo mjesto u dvojcu bez kormilara juniora. Odličan je bio i kadetski četverac na pariće, koji je nakon uvjerljive pobjede u eliminacijskoj utrci, identično napravio u finalu, a veslali su daroviti Mihovil Bogatić, Frane Bencun, Grgo Gurlica i Luka Pera. Andreas Vaško u samcu seniora zauzeo je šestu poziciju nakon što je pobjedom u svojoj eliminacijskoj skupini ušao u finale, četverac na pariće mlađih juniora: Dominik Cimera, Ivan Grancarić, Toni Šimurina i Tonči Bezinović, ušao je trećim mjestom kroz eliminacije također u finalnu utrku, ali je tamo zauzeo peto mjesto poretka. I Ela Žuvanić je izborila finale u eliminacijama, na koncu završila je peta.

Drugi dan je donio još dobrih rezultata. Ivan Tokić ponovno je bio izvrstan. kao i dan ranije, pa je ovaj puta odnio pobjedu u kombiniranom četvercu bez kormilara zajedno s vršnjacima Jakovom Bjelićem, Hrvojem Vrdoljakom i Mariom Marićem, veslačima Mladosti, Trešnjevke i Gusara.

Posada normu za Svjetsko prvenstvo juniora traži već idućeg vikenda na međunarodnoj regati na Bledu, Slovenija. I Stipe Vujević je donio novo prvo mjesto, u samcu lakih juniora. Baš kao i Ela Žuvanić u dvojcu na pariće juniorki, skupa s veslačicom Mornara Andreom Paladom, također s prvim mjestom nadmetanja. Druga je bila Maris Milin u samcu lakih juniorki, treći u dvojcu na pariće seniora Andreas Vaško i Leon Mikulić, kao i Margita Andrić u samcu kadetkinja.

 

16. travanj 2024 10:09