StoryEditorOCM
SportRONJENJE NA DAH

„Čudesnom Hrvatu“ Goranu Čolaku naslov europskog prvaka!

Piše Ivica GJERGJA
18. lipnja 2017. - 12:10
goran-

Goran Čolak reda pobjede i ruši granice - najtrofejniji ronilac na dah svih vremena se, samo dan nakon što je uvjerljivo osvojio zlatnu medalju i srušio svjetski rekord u disciplini dinamike bez peraja (DNF), popeo ponovno na najviše postolje i osvojio još jedan naslov EP-a.

Na CMAS Europskom bazenskom prvenstvu koje se održava u Cagliariju u Italiji, u disciplini statike (STA), "čudesni Hrvat" Čolak postigao je izvanserijski rezultat - 9 minuta i 58 sekundi – zadržanih u jednom jedinom dahu, i tako ostavio za sobom sve suparnike, a prije svega svojega velikog konkurenta, sjajnog Španjolca Aleixa Seguru Vendrella.

Niti dan prije 205 metara i svjetski rekord u DNF-u, a sada ovaj izvanserijski rezultat u statici, naš ronioc potvrdio je tako izuzetnu sportsku formu najavljenu već ranije postignutim sjajnim rezultatima i svjetskim rekordom s početka sezone 2017. godine.

Za razliku od većine ostalih natjecatelja – većinom specijalista, on "juriša" na najviša postolja u čak četiri od pet disciplina, a išao bi i na svih pet da ga u tome nije spriječila samo gusta satnica prestižnoga natjecanja. Nakon DNF-a slijedi dinamika sa stereo perajama, naposljetku i dinamika s mono - perajom Eura.

I najnovijim rekordom je potvrdio da za njega doista ne postoje granice, poželimo mu stoga u nastavku prvenstva da nas svojim izvanserijskim rezultatima još puno puta ostavi bez daha. Gorane, sretno!

20. travanj 2024 02:19