StoryEditorOCM
SportFOTO: PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA VIRSKOG „MORNARA“ I MAĐARSKOG „BÁTYA SE“

Mornari izvukli bod protiv mađarskog županijskog ligaša i osladili se crvenom paprikom!

Piše K.Škrbić
18. lipnja 2017. - 20:57
IMG_0002.JPG

Golovima Ivice Šanga i Josipa Kvartuča kombinirana seniorska momčad „Mornara“ došla je do neodlučenih 2-2 protiv županijskog mađarskog ligaša „Bátya SE“ iz Batyina ili Baćina, mjesta u Bačko-kiškunskoj županiji. Susret je odigran jučer u Privlaci na nogometnom igralištu „Sabunjara“ pred oko 30-ak mađarskih gostiju i domaćina iz Vira koji su uz pomoć virskog Mađara Sándora Kollányija organizirali ovo nogometno druženje Hrvata i Mađara.

„Nogometna momčad iz Baćina je prvi put na Viru. Obećao sam im ako osvoje jedno od prva tri mjesta u županijskoj ligi gdje igraju, kako će za nagradu dobiti ljetovanje kod mene na Viru. Osvojili su treće mjesto i obećanje sam ispunio“, kazao nam je Kollányi predstavivši goste iz Mađarske koji se već šest dana odmaraju i kupaju na otoku. Baćin je mjesto blizu Kecskeméta (Kečkemet) u kojemu živi oko 14% Hrvata, pa se u momčadi našlo i igrača s prezimenom Perić ili Jelenčić, no za razliku od svojih očeva ili djedova nisu govornici hrvatskog jezika.

„Stariji stanovnici Baćina još uvijek govore hrvatski, ali se kod mlađih to uglavnom izgubilo“, još kaže Kollányi koji je uoči utakmice predsjedniku virskog „Mornara“ Živku Vučetiću uručio poklon: slatku mljevenu crvenu papriku po kojoj je Baćin poznat te klupsku zastavicu nogometnog kluba iz Mađarske. U nastavku druženja Kollányi je sve sudionike utakmice počastio pravim mađarskim paprikašom u svojoj obiteljskoj kući u naselju Virić na otoku Viru.   

20. travanj 2024 01:50