StoryEditorOCM
SportPRESICA U NK ZADAR

Čustić: “Cilj je ulazak u Drugu ligu“!

Piše Ivica Gjergja
21. lipnja 2017. - 15:05
konferencia u NK Zadru

U prostorijama NK Zadra, održana je konferencija za tisak, a koja je i najavljena prije dva dana kada su u klubu postavili za trenera Leopolda Burčula. Na konferenciji je nazočio predsjednik kluba Svetko Ćustić i novi trener  Burčul, koga su predstavili.

Odmah na prvu, onako s nogu predsjednik Svetko Ćustić je kazao:

-Našem bivšem treneru Ivanu Pudaru smo se zahvalili na suradnji, urađeno je objektivno koliko je bilo moguće, a sada su nam i finacije diktirale da „uđemo“ u naše dvorište i da damo puno povjerenje treneru Leopoldu Burčulu. Orijentirali smo se za ovaj „kurs“ domaći kadar, a Leo je već dva puta sa Raštanima bio prvak Treće HNL-jug, te mu je dobro poznat ovaj put. Cilj je ulazak u Drugu ligu, a ja kako i čelništvo kluba smo uvjereni da mi sa ovim kadrom uz dakako dobar, stručan i permanentan rad možemo to ostvariti u uvodu će Ćustić.

Upitan Burčul, kako je igrao u Galovcu, pa Bagatu, Raštanima, Pagu, Velebitu, Primorcu, HV Posedarju te također da je vodio dosta klubova, iste, ali i GOŠK-a , s Raštanima bio dva puta prvak Treće lige što mu znači voditi Zadar?

-NK Zadar je nositelj nogometne kvalitete ovog kraja, svakom od nas je čast i zadovoljstvo raditi u Zadru. Već sam bio i vodio juniore, pa je ovo nekako i logičan slijed. Vjerujem da će grad Zadar i uprava kluba sve učiniti kako bi organizacijski podigli klub, a mi iz struke dati svoj prilog na terenu i ispuniti cilj, teško će biti no zadaća se treba izvršiti, igrati Drugu ligu sljedeće godine. Stil igre, pitate? Moje poimanje nogometa je, uostalom bio sam napadač, igra stvara golove, a više postignutih golova pobjedu, napadačku igru ću i ovdje u Zadru forsirati jer samo ona donosi cilj. Iz juniora ćemo uzeti, no i već su neki, kao Gagula, Verunica, Aleksić i drugi tu, oni će nam biti baza kao i Zadarska županija, kazao je Burčul.

Štručni stožer, pored vas ?

-Biti će moj pomoćnik Zvone Jurić, koptirati ćemo Želimir Terkeša koji je prestao igrati zaslužio je svojim dugogodišnjim igrama, pitanje vratar je otvoreno, no i to ćemo uskoro riješiti.

Hoće li se pojaviti još odlazaka kao Blažević, Pedišić otišli iz kluba?

-Za njih se znalo ranije, ne vjerujem da će itko drugi otići.

Ova liga je jaka izuzetno jaka tu su Split, Imotski i drugi klubovi?

-Da. Zanimljiva liga, veliki je izazov za sve pa i nas, a naš cilj se zna, učiniti ćemo sve da ga ispunimo. Pripreme bi trebale početi 10. ili 17. srpnja zavisno od početka natjecanja u Trećoj HNL-jug, kazao je Leo.

19. travanj 2024 04:56