StoryEditorOCM
SportFOTO: SUSRET S NOVIM 'VATRENIM' NA TURNIRU "FERUČO VUKOŠA"

Ivan Santini: Ne bih volio nakon stresne utakmice pucati penale petom!

23. lipnja 2017. - 14:47
santini10-220617

Ljetna noć u Zadru, mjesto radnje Puntamika, naslovna priča malonogometni memorijalni turnir "Feručo Vukoša". U glavnoj ulozi Ivan Santini zadarsko dite, odnedavno reprezentativac Hrvatske, odnosno novi među "vatrenima"!

- Ne igram, međutim, rado sam se odazvao na poziv svojih starih prijatelja, sjeo na klupu ne bi li svojim savjetima pomogao, međutim, više od mene govori Mate Čulina – mirno će Ivan koji je brzo okrenuo glavu prema terenu gdje je njegova momčad vodila veliku bitku sa suparnicima....

- Vidi se da momci igraju na sličnim turnirima koji su malo specifični, jer su branke male i onda nije baš lako progurati loptu. Čvrsti su, ali i izvrsni tehničari – procijenio je Santini, međutim, netom nakon što je izrekao pravi mozaik pohvala, morao se suočiti s činjenicom da je Tipster primio rijetko viđen pogodak.

- Svaka čast – prozborio je Ivan i odmah dao savjet svojima: "Nema veze, doći će nova prigoda za nas"!

Istina, bilo je nešto slično Ivanovom razmišljanju, ali je i momčad "4 Asa", umalo u zadnjoj sekundi utakmice zabila gol, pa je na klupi zaključeno kako su imali podosta sportske sreće. Potom se prišlo izvođenju "penala" i to iz središnjeg kruga igrališta, odakle izvođač okrenut leđima vratima koja se bez golmana, mora pogoditi mrežu, dakako, petom...

- Ne bih nikad volio da me nakon ovako stresne utakmice dopadne pucati penal petom. Onaj tko pogodi gol za mene je stvarno majstor – priznao je Santini, koji je u tijeku odlučivanja o pobjedniku usputno odgovarao gdje je nestao njegov klupski kolega Emannuel Imorou, koji je nekoliko dana prije bio u sastavu Tipstera.

- Uzeo je slobodan dan i obišao Kornate. To ga je očito dobro izmorilo, pa je odlučio ostati u sobi. Nema veza doći će na iduću utakmicu, glavno da smo prošli dalje i sve čestitke našim suparnicima na pravoj sportskoj borbi – zaključio je naš reprezentativac koji u Zadru ostaje još nekoliko dana, iza toga ide u Francusku na početak priprema u svoj Caen.

 

TIPSTER - 4 ASA 2:2 na penale 5:4

TIPSTER: S. Čulina, Imorou, Kruneš 1, Pedić, Žilić, Kapitanović 1, Katalinić, Škoda. Voditelji: Ivan Santini i Mate Čulina.

4. ASA: K. Bačić, Majić 2, Lučić, I. Bačić, M. Bačić, T. Bačić. Voditelj D. Bačić.

20. travanj 2024 00:26