StoryEditorOCM
SportDRUGO IZDANJE SUMMER RUN BIBINJE 2017

Nagrade i za najbržu Bibinjku i najbržeg Bibinjca!

Piše Ivica Gjergja
23. lipnja 2017. - 19:48
bibinje1

Prvo izdanje ulične utrke izvrsno je primljeno kod mještana, ali i turista koji su se rado priključili sve popularnijem vidu rekreacije u ljetnim mjesecima. Preko 250 trkača odazvalo se u 2016. pozivu organizatora Summer Run-a, pa se ove godine očekuje i više, pogotovo kada se zna da će se pored glavnih kategorija, dodijeliti i nagrade za najbržeg Bibinjca i Bibinjku, što će dodatno podignuti atmosferu, ali i natjecateljski duh Bibinjaca.

Kako je već poznato i najbrži turist ili turistkinja bit će nagrađeni, a tu su i nagrade za prva tri prvoplasirana u muškoj i ženskoj konkurenciji natjecanja. Trkačima će se priključiti i prošlogodišnji pobjednik Bibinje Summer Run-a - Ivan Pikunić, atletičar iz Svetog Filip i Jakova kojeg je šira sportska javnost upoznala 2011. kada je ispunio svoj dječački san, od rodnoga mjesta do Splita otrčao je maraton i to u čast stotom rođendanu Hajduka. Iza njega je 10 godina atletske sportske karijere, koja je krenula kroz vojna sportska nadmetanja. Osvojio je nekoliko državnih medalja s PH u krosu i cestovnom trčanju, županijske pobijede više ne broji, a kod inozemnih natjecanja najbolji rezultat postigao je na Beogradskom polumaratonu gdje je bio 10., ujedno i najbolje plasirani hrvatski trkač.

-Domaćini, Triatlon klub Zadar i Škola trčanja Zadar, u suradnji s Općinom Bibinje imaju za cilj, pored promocije rekreativnog trčanja, povezati turiste koji borave u Bibinjama u samom srcu ljetne sezone s lokalnim mještanima kroz sport i zabavu, budući se utrka održava 30. srpnja. Start utrke s početkom u 20.30 sati je na obali Taline, u samom Centru Bibinja. Trči se od sportskog centra ˝Crljenica˝ , lokalnom cestom do Marine Dalmacija, potom šetnicom oko starog sela. Staza je ravna ili blago valovita i dobro utvrđena. Cilj utrke je kod sportskog centra ˝Crljenica˝, pa se na taj način zapravo radi krug oko samog mjesta. Približna kilometraža iznosi 4.5 kilometra. Mjerna služba osigurala je točno praćenje putem mikro čipa za mjerenje vremena koji će biti na svakom startnom broju natjecatelja, kazuju nam organizator Ivan iz Triatlon kluba Zadar.

Prijave za utrku i uplata kotizacije mogući su najkasnije 20. 07. 2017. s rokom u ponoć, u tom periodu kotizacija za utrku iznosi 30 kuna, prijave se vrše putem web stranice utrke bibinjesummerrun.com ili u uredu TZ Općine Bibinje, ali su prijave moguće i nakon 20. srpnja, s time da kotizacija za utrku tada iznosi 50 kuna, a svi oni koji se prijave u tom naknadnom terminu neće dobiti start paket koji uključuje majicu spektakla.

Inače, za sve natjecatelje osigurana je okrjepa tijekom i nakon utrke, kada slijedi velika večernja fešta koja će potrajati dugo od kasnih noćnih do ranih jutarnjih ura.

 

 

23. travanj 2024 19:39