StoryEditorOCM
SportFOTO: NOGOMETNI TURNIR MLAĐIH PIONIRA „SVETI ANTE" BENKOVAC

Hajduci odnijeli pokal pobjednika!

Piše Ivica Gjergja
26. lipnja 2017. - 16:29

Na gradskom stadionu u Benkovcu u organizaciji HNK Velebita, a pod pokroviteljstvom Grada Benkovca, održan je nogometni turnir "Sveti Ante" za mlađe pionire (godište 2005. i mlađi). Ovo je najbolji i najmasovniji turnir koji je tradicionalan, a pored igrača okupio je i mnoga znana imena nogometa iz Hajduka, Zadra i drugih gradova.

Turnir je trajao dva dana, a sudjelovalo je osam momčadi koje su bile podijeljene u dvije skupine. Prve dvije momčadi iz skupina po plasmanu plasirale su se u završnicu.


 

Finale: 
SLAVEN BELUPO - HAJDUK 0:7

 

BENKOVAC- Gradski stadion. Gledatelja 200. Sudac: Meto Erceg. Pomoćnici: Mijić i Čulina. Strijelci: 0:1 Hrgović (4), 0:2 Hrgović (6), 0:3 Duić (14), 0:4 Žuljević (20), 0:5 Hrgović (26), 0:6 Duić (28), 0:7 Duić(40).

SLAVEN BELUPO: Milošević, Klarde, Pigac, Medved, Begić, Vidović, Krušelj, Kovačić, Henzi, Zvonarek, Filipović. Još su igrali: Perika, Liklin, Škvorc, Tušek, Piškor, Čmrljek, Doležaj, Krstanović, Pekas, Blažek. Trener: Željko Sokač.

HAJDUK: Vukman, Janković, Šimić, Rožić, Carev, Hrgović, Dlačić, Duić, Canjuga, Jović, Žuljević, Damjanović, Vranković, Hrstić. Trener: Mate Radić.

U finalu je dominantan bio Hajduk u svim elementima nogometne igre i sasvim zasluženo odnio pokal pobjednika. Oni imaju i najboljeg igrača u svojim redovima Duju Hrgovića i najboljeg strijelca turnira Ninu Duića sa 6 postignutih zgoditaka. Sve čestitke!

Susret za treće mjesto odigrali su: 

 

DINARA - ZADAR 1:7

 

BENKOVAC - Gradski stadion. Sudac: Mateo čulina. Pomoćnici: Bačić i Vukančić.

DINARA: Ercegović, Kolarević, Martinović, Strunje, Komarec, Samarđija, Lelas, Bajić, Dugec, Marjanović, Jakelić 1. Još su igrali: Đepina, Šamija, Mijoč, Kaliger, Džapo. Trener: Miroslav Čalić.

ZADAR: Baričević, Butić, Prekpalaj, Zimaj, Peroš, Zrilić, Adžić-Jurjević, Kršlović, Vicković, Zelić, Delija 2, Sudinja, Alić 4, Vranjković 1, Gospić. Trener: Antonio perica.

Priznanja najboljim pojedincima su dodijelili redom: za najboljeg igrača Duje Hrgović (Hajduk), za najbolji strijelca, Nino Duić (Hajduk), najbolji vratar Ivano Milišević (Slaven Balupo) pokale i priznanja je predao Božidar Miletić, izbornik ženske nogometne reprezentacije Hrvatske. Priznanje za prvo mjesto Hajduku predao je Tomislav Klarica, dogradonačelnik grada Benkovca, za drugo mjesto Slave Belupu, Miroslav Knežević, tajnik županijskog nogometnog saveza, za treće mjesto NK Zadru, predao je Marin Vuksanić, član uprave NK Belišće.

Pokal za fair-play NK Belišću, dodijelio Željko Katuša, pročelnik za gospodarstvo, društvene i komunalne djelatnosti u gradu Benkovcu.

-Divno je bilo biti u Benkovcu ova dva dana, vidjeli smo dosta zanimljivih utakmica, a dosta igrača, poglavito iz Hajduka i Zadra je ubilježeno u naše notese. Ugodno su iznenadili Dinara i Belišće, uostalom svi su „prošli". Prikazani nogomet je na visokoj razini, treba pohvaliti domaćina iz HNK Velebita i Grada Benkovca i čestitati na učinjenom u ova dva dana, kratko nam je kazao nogometni instruktor i izbornik ženske A vrste Božidar Miletić.

25. travanj 2024 09:13