StoryEditorOCM
SportMATEA ČERINA, BENKOVAČKO ČUDO OD DJETETA

Trostruka je državna prvakinja – rušila je rekorde na 60 i 200 metara i skoku u dalj!

Piše Ivica Gjergja
30. lipnja 2017. - 12:54
m ćerina

Ponovno se u Osijeku pokazalo da se izuzetno dobro i kvalitetno radi u Atletskom športskom klubu Benkovac. Naime, mladi i talentirani mladići i djevojke redom nose odličja s raznoraznih lokalnih, područnih i nacionalnih nadmetanja.

Posebno se to odnosi na Mateu Čerinu koja je na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za kadete, kadetkinje, mlađe kadete i mlađe kadetkinje u Osijeku, u konkurenciji mlađih kadetkinja tri puta popravljala rekorde na razini uzrasta. Na 60 metara prvo je u kvalifikacijama istrčala novi rekord 7.88 da bi u finalu bila bolja i još brža, stazu istrčala za 7.83 unatoč ne baš idealnim meteo - uvjetima.

U skoku udalj skočila je dalje od dosadašnjeg rekorda i s 5.83 metra postavila novi rekord RH. Drugog dana natjecanja najboljih u naraštaju popravila je još jedan rekord Hrvatske, onaj na 200 metara istrčavši tu dionicu za 25.32.

Podsjetimo da je trostruka državna prvakinja prethodno briljirala u Splitu, na Prvenstvu Dalmacije, gdje su daroviti atletičari i atletičarke AŠK Benkovca ostvarili odlične rezultate među kojima su nevjerojatna četiri prva, četiri druga i dva treća mjesta.

Najuspješnija je mlađa kadetkinja Matea Čerina koja je u konkurenciji kadetkinja zaslužila tri titule prvakinje regije, najbolja je bila u utrci na 100 metara, u skoku u dalj i štafeti 4x100 metara zajedno s Lucijom Frković, Paulom Bačić i Klaudijom Grebenar, dok je u skoku u dalj skočila 5.82 metra, čime je popravila svoj osobni rekord za 27 centimetara. Osim nje prvakinja Dalmacije postala je i Lucija Frković u bacanju koplja. Drugo mjesto zaslužili su: kadetkinja Paula Bačić u skoku u dalj (5.30 m - osobni rekord),kadet Filip Bačić u utrci na 100 metara, mlađa juniorka Nikolina Marinović u bacanju koplja i mlađi junior Nikola Katuša u skoku u dalj u seniorskoj konkurenciji (6.57 m - osobni rekord), a posljednji spomenuti je bio treći u utrci na 100 metara kod seniora, dok je mlađa juniorka Marina Mišura zauzela treće mjesto u na 100 metara.


 

16. travanj 2024 21:15