StoryEditorOCM
SportFOTO: POČELA ŠKOLA NOGOMET HANNOVERA 96 U PRIVLACI

Legendarni Joško Skoblar: Da sam ja imao ovakve uvjete, gdje bi mi bio kraj!

Piše Ivica Gjergja
11. srpnja 2017. - 19:33
hanov1.JPG

Njemački nogometni klub Hannover 96 i ove godine održava nogometnu školu u Privlaci koja je startala u utorak. No prije nego je škola otvorena u ponedjeljak je na igralištu NK Sabunjara iz Privlake organiziran malonogometni turnir "3 na 3" tzv. 'FUNino festival' na kojem je sudjelovalo više od 100 igrača i igračica iz više od 10 zemalja. Bila su tu djeca čak i iz Australije i SAD-a, a većinu su činila djeca iz lokalnih klubova i okolice Zadra.

Na turniru i otvaranju škole bili su i čelnici Općine Privlaka, a načelnik Gašpar Begonja nam je rekao da će općina ovakve i slične projekte za mlade uvijek podržavati.

Od poznatih nogometnih imena otvorenju su prisustvovali bivši nogometaši hannoverskog prvoligaša Josip Skoblar, bivši reprezentativac Danijel Štefulj te Marko Kresić, voditelj nogometne škole Hannover 96. Svo troje su bili oduševljeni kako dječaci barataju loptom, a Joško je prokomentirao:

- Djeco igrajte uživajte i radujte se svakom trenutku kada ste s loptom, a i ne samo s njom. Učite i slušajte svoje trenere i roditelje kako bi postali pravi nogometaši i ljudi. Da sam ja imao ovakve uvjete gdje bi mi bio kraj, kazala je legendarna "zlatna kopačka".

Na to mu je predsjednik Sabunjara, Dragan Glavan, odgovorio:

- Joško, pa ti si sve nas oduševljavao! Postigao si maksimum u nogometu, bilo te milina gledati. Ovi klinci imaju svoje vrijeme, drago nam je da si s nama i da si im pokazao dio svoje bogate vještine baratanja loptom.

Nogometni turnir obilježen je igrom "FUNino" koji predstavlja inovativnu metodu i važnu komponentu nogometne filozofije Hannovera koja se temelji na 'Game intelligence' pristupu, odnosno posebnom pristupu inteligencije nogometne igre.

Registracije za sudjelovanje ovoj zaista hvale vrijednoj školi još uvijek se primaju. Škola nogometa je krenula prvi turnus je do 6. kolovoza.

20. travanj 2024 01:25