StoryEditorOCM
SportPRVI INTERVJU NOVOG SPORTSKOG DIREKTORA KK ZADAR

Branimir Longin: Igračima nećemo obećavati brda i doline jer ne želimo stvarati novi manjak u blagajni!

19. srpnja 2017. - 17:06
longin22.JPG

U Košarkaškom klubu Zadar, ozbiljno su shvatili stanje u kojem se nalaze, okrenuli su ploču, podosta, zapravo gotovo sve inicijative polaze iz kuta većinskog vlasnika, odnosno Grada Zadra. U priču je skroz uključen i novi gradonačelnik Branko Dukić, koji je imao niz sastanaka s bivšim igračima i navijačima, predstavnicima Tornada. U konačnici, kako smo već objavili, Branimir Longin je novi sportski direktor, nasljednik Branka Skroče, kojem je povratak u klub i to na važnu funkciju, kako ističe, osobita čast.

- Svi govore kako sam se prihvatio nezahvalnog posla, jer su u Zadru očekivanja uvijek velika, međutim, moje mišljenje je da u ovom trenutku netko mora uzeti kormilo u ruke. Istina, u nekoliko razgovora s gradonačelnikom Dukićem sudjelovali su i drugi bivši igrači, moje ime je "isplivalo", jer za razliku od mojih suigrača nemam neki drugi angažman. I ranije sam se, nakon što više nisam bio aktivan igrač, želio uključiti u rad klub, ali u razgovorima s gospodinom Brankom Skročom, nikad se nije realizirala ni jedna opcija za ozbiljan povratak u Jazine, odnosno Višnjik – veli Longin.

Svaki početak je težak, ali strpljenje i ustrajnost pobjeđuju, svjestan je toga Longin, koji je već krenuo na posao i zajedno s Aramisom Naglićem, popunjava igračku križaljku. Prije toga valja utvrditi s kakvim proračunom će se krenuti u novu zadarsku priču.

- Grad je većinski vlasnik i imamo obećanja kako će se kroz nekih dvadesetak dana zatvoriti određena dugovanja kako bismo lakše mogli započeti razgovore s potencijalnim igračima Zadra. Ono što mogu kazati odmah u startu, jest to da će proračun biti znatno manji nego lanjske sezone, ali smo svi skupa uvjereni kako ćemo svojim radom i pristupom u dogledno vrijeme privući i sponzore, pa će nam biti lakše – misli novi sportski direktor KK Zadar.

Tko će se sve sačinjavati "piramidu" na parketu još se ne može sa sigurnošću govoriti...

- Aramis Naglić je priredio popis želja, pa ćemo pokušati u okviru financijskih mogućnosti složiti momčad konkurentnu za kvalitetnu borbu u regionalnoj ABA ligi. Odmah moram kazati kako igračima nećemo obećavati brda i doline, nego pristojne ugovore koji će se moći realizirati, jer ne želimo stvarati novi manjak u blagajni. Od navijača tražimo strpljenje i moraju shvatiiti kako je nekad potrebno vratiti se i koji korak unatrag da bismo sutra imali klub na zdravim temeljima. O imenima igrača ne bih, međutim, držim da možemo imati momčad koja će dostojno predstavljati zadarsku košarku – zaključio je Longin.

25. travanj 2024 18:15