StoryEditorOCM
SportKADETSKO - JUNIORSKO PRVENSTVO U RIJECI

Zadranima 18 odličja!

Piše Ivica Gjergja
24. srpnja 2017. - 15:07

Klub za skokove u vodu Zadar nastupio je na Otvorenom kadetsko-juniorskom prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Rijeci. Ovo je bilo izuzetno jako natjecanje na kojem je nastupilo 180 skakača iz 10 zemalja. Osim hrvatskih skakača nastupili su skakači iz Austrije, Italije, Švedske, Norveške, Litve, Velike Britanije, Francuske i Njemačke.

KSV Zadar predstavljalo je devet skakača, koji su postigli izvrsne rezultate, osvojivši 18 medalje od čega 8 zlatnih, 3 srebra i 7 broncanih. Najuspješniji je bio mlađi kadet Matej Nevešćanin koji je osvojio tri zlatna odličja na svim individualnim disciplinama i sa osobnim bodovnim rekordom na dvije dicipline. Matej je u disciplini sinkro daska 3 m sa klupskim kolegom Diegom Bajlom osvojio treće mjesto.

Kadet Diego Bajlo osvojio je 4 mjesto sa daske 1 m, 3m i tornja. Mlađa kadetkinja Lora Magaš osvojila je prvo mjesto sa daske 1 m i 3 m dok je sa tornja bila druga. U disciplini sinkro daska 3 m sa klupskom kolegicom Brunom Huljev osvojila je treće mjesto. Kadetkinja Bruna Huljev uz sinkro medalju osvojila je treće mjesto sa daske 1 m i 3 m te sa tornja. Juniorka Hana Kovačević osvojila je prvo mjesto sa daske 1 m i 3 m dok je sa tornja bila druga. U istoj kategoriji Nika Cerovečki osvojila je drugo mjesto sa daske 1 m i treće mjesto sa daske 3 m i tornja. U disciplini sinkro daska 3 m par Hana-Nika osvojio je prvo mjesto.

Osim spomenutih sportaša u kategoriji mlađih kadeta nastupili su Marko Huljev, Marko Profaca i Luka Živaljić. Sa daske 1 m i sa tornja Marko Profaca osvojio je četvrto mjesto. Sa daske 1 m osmo mjesto osvojio je Marko Huljev, dok je Luka Živaljić bio deseti. U disciplini daska 3 m sedmo mjesto osvojio je Marko Profaca, osmo mjesto Luka Živaljić dok je Marko Huljev završio na devetom mjestu. Sinkro par Profaca - Živaljić u konkurenciji kadeta osvojio je četvrto mjesto sa daske 3 m.

- Ovim uspješnim natjecanjem završila je sezona za većinu skakača u našem klubu. Mateja Nevešćanina i Loru Magaš očekuje još nastup na reprezentativnoj smotri na Mediteranskom Kupu koji se održava u Bolzanu što je ujedno i posljednje natjecanje ove sezone, kazao nam je trener u KSV Zadar, Marko Sutlović.

25. travanj 2024 03:59