StoryEditorOCM
SportPRETKOLO NOGOMETNOG KUPA HRVATSKE

Je li moglo teže - Dragovoljac iz Poličnika igra s novim prvoligašem!

Piše Ivica Gjergja
26. srpnja 2017. - 21:31
drag2

U Zagrebu je održan ždrijeb parova i domaćina utakmica pretkola završnog dijela natjecanja za Hrvatski nogometni kup 2016/17 uz nazočnost predstavnika klubova. Izvlačenje parova je započelo minutom šutnje u spomen na Nevena Kolića, dugogodišnjeg predsjednika Povjerenstva za natjecanje Hrvatskog kupa.

Utakmice su na rasporedu 23. kolovoza s početkom u 16 sati, a klubovi suglasni oko promjene termina mogu odigrati utakmice i za vikend 19. i 20. kolovoza. Pobjednici pretkola nastavljaju natjecanje u šesnaestini finala koja se igra 20. rujna, a parovi se određuju na osnovu koeficijenta uspješnosti klubova u posljednjih pet godina Kupa.

Parovi pretkola, igraju se 23. kolovoza, kako slijedi: Unešić: Zagora - Nedeljanec, Ilok: Fruškogorac - Varaždin, Virovitica: Virovitica - Vrbovec, Križevci: Križevci - Đakovo Croatia, Hum na Sutli: Straža - Nedelišće, Garešnica: Garić - Sesvete, Ivankovo: Bedem - Međimurje, Lekenik: Lekenik - Oriolik, V. Gorica: Gorica - Moslavina, Zagreb: Rudeš - Dragovoljac (Poličnik), Senj: Nehaj - Batrina, Imbriovec: Borac - Karlovac 1919, Zmijavci: Croatia - FEŠK (Feričanci), Crikvenica: Crikvenica - Bjelovar, Požega: Slavonija - Mladost (Fažana), Novigrad: Novigrad - Zmaj (Blato Korčula).

Pobjednik županijskog kupa Zadar je Dragovoljac iz Poličnika koji će se u pretkolu sastati s prvoligašem Rudešom iz Zagreba. O tome nam je par riječi kazao predsjednik Dragovoljca Branko Zrilić:

-Nismo mogli dobiti težeg protivnika, Rudeš je odlično organiziran klub, pa vidjeli ste prije par dana igrali su s Rijekom i pokazali koliko su dobra momčad. Mi ćemo ići muški sa što manje primljenih golova, no i iznenađenja su moguća, kazao je Zdrilić.

24. travanj 2024 10:33