StoryEditorOCM
SportMALONOGOMETNI TURNIR „OLUJA KUP 2017“

Nogometno slavlje u Kampo kaštelu

Piše Ivica Gjergja
6. kolovoza 2017. - 20:50

Deseti dan održavanja Malonogometnog turnira „Oluja kup“ 2017 kultna Mornarica u Kampu kaštelu bila je epicentar malog nogometa Zadarske županije. Taj turnir je donio izuzetno zanimljiv finale koje kao da je bio „naručeno“ za probirljivu publiku koja je bila u velikom broju . 

Turnir je zadovoljio sve uzraste pa su tako u njemu sudjelovala djeca, ali i veterani koji su odigrali revijalnu utakmicu i seniori, te je svatko tko je došao na turnir pronašao nešto za sebe.

Pored malog nogometa koji je bio „potka“ za sva događanja, cijelu večer je goste zabavljao Rokatansky bend i tamburaški sastav Colapis. Kada se zna da je MNT „Oluja kup“ održan na veliki dan za Hrvatsku, povodom obilježavanja dana pobjede i domovinske zahvalnosti, a na obljetnicu Oluje, tada je i turnir u svemu pronašao svoj obol, te je bio „pun pogodak“. Organizatori, mladež Kampo kaštela, te Marko, Župe i drugi nudili  su i gradeladu „mukte“. U ranim jutarnjim satima nekolicini je prijalo i kupanje na orguljama, tik uz Mornaricu, a sve u režiji sveprisutnog Ive Vulete.

Taj isti Ive Vuleta, pa Ivan Legati - Đenkica, Ive Hržina i drugi koji su dali mnogo malom nogometu u tom Kampu kaštelu, Vuleta kao igrač, trener, voditelj, odgajatelj, pa i Marka Šimurine, Dragana Župana i Frane Fatovića i drugih, nije krio zadovoljstvo:

- Kazali su mi da će biti dobro, no ja sam to znao od prvog dana početka turnira, meni je sve isto jer mi svi ovdje, misli na kvart Kampo kaštelo, volimo mali nogomet jednostavno smo u njega zaljubljeni. Sada osjećam kao da je vrijeme stala da smo mladi i sretni smo uz mali nogomet, a i ludi smo za njim. Znam kada je bilo najteže mi smo davali najviše to nastavljaju Marko i Župe pa i mlađi naši igrači, pa ljudi moji tko to može platiti, sa sjetom će Vuleta.

Dakako, kada smo s Markom Šimurinom i Draganom Županom porazgovarali, oni su obećali dogodine organizirati još bolji turnir „Oluja kup“.

Finale:

RIBA NEKRETNINE – DIVE IN IDASSA NADIN 6:4

ZADAR – Malonogometno igralište Mornarica u Kampo kaštelu. Gledatelja 800. Sudac Luka Popović.

RIBA NEKRETNINE: Mario Jarmanović, K. Bačić, Majić 5, Tomić, Sorić 1, Čirjak, M. Bačić, Rašić, Mladen Jarmanović, Mikulić. Voditelj: Josip Kvartuč.

DIVE IN IDASSA NADIN: Mišković, Remšak 2, Klarin, Mandić, Drlja, Rodić, Rančić, Šamija, Babić 1, Palavra 1. Voditelj: Vedran Vinketa.

Dvije najbolje momčadi na turniru su „dohvatile“ finale koje je bilo na zavidnoj razini.  Bila je to uistinu prava „haklerska“ utakmica gdje su se mijenjali napadi na jednoj i drugoj strani. Kako je vrijeme odmicalo nogometaši iz Riba nekretnina dolazili su do izražaja u igri, a koja je donijela i prvi zgoditak potentnog i najboljeg igrača susreta Josipa Majića u sedmoj minuti.

Majić je sve sam napravio, nanizao dvojicu protivnika i kada je došao u najbolju poziciju pogodio je nezaštićen dio mreže za 1:0. Ubrzo je postigao i drugi zgoditak. No ne predaju se „Idassovci“ pa stišću i smanjuju rezultat na 2:1, da bi poravnali na 3:3, a onda se „Lokomotiva“ sa vlakovođom Josipom Majićem odlijepila na 6:4, a što je bilo teško stići, a to je bio i konačni rezultat. .

- Momcima iz „Idasse“ samo riječi hvale što su igrali korektno i fer, moglo se igrati, eto mi smo iskoristili naše da tako kažem „komparativne“ prednosti – dribling i trk, te zasluženo osvojili nagradu i pokal. Bili smo na razini dosadašnjih igara, kratko je kazao igrač Riba nekretnina, Josip Majić.

- Čestitam našim prijateljima iz Riba nekretnina na pobjedi i osvajanju turnira jer su objektivno bili bolji, kratak je bio kapetan „Idasse“ Denis Remšak.

Susret za treće mjesto:

Stanovi – Tortuga 3:0.

Najbolji sastavi i pojedinci:

Prvo mjesto pripalo je momčadi Riba nekretnine, pokal i 8000 kuna,

Drugo mjesto Dive in Idassa Nadin, pokal i 4000 kuna,

treće mjesto Stanovima, pokal i 2000 kuna.

Najbolji igrač turnira je Josip Majić (Riba nekretnine),

Najbolji strijelac Anton Rašić (Riba nekretnine),

Najbolji vratar Mario Jarmanović (Riba nekretnine).

Svi su dobili pokale i nagrade, a dodjeljivali su im ih Matija Đulvat, Marko Šimurina, Dragan Župan, te predstavnici Sonika i drugi.

Djeca finale:

Škabrnja - Lloyd 3:2

Škabrnja je osvojila turnir djece i bila najbolja.

26. travanj 2024 20:49