StoryEditorOCM
SportOTVOREN NOGOMETNI KAMP INTERA U ZADRU

Djecu uz nogomet očekuje pregršt zabave

Piše I.Gjergja
9. kolovoza 2017. - 14:45
otvorenje_kampa_fc_inter (17)

Kako je i najavljeno u Zadru na terenima SC Višnjik u srijedu je otvoren nogometni kampa FC Inter iz Milana za djevojčice i dječake, koji će trajati od 9. do 18. kolovoza 2017. godine. Sve je bilo spremno za mlade igrače i trenere za rad terenu, trening i upijanje novih znanja koja će im pomoći u budućem bavljenju sportom.

- Došao sam ovdje jer imam potrebu vidjeti i pozdraviti mlade buduće nogometaše za koje moramo učiniti sve da uspiju. Roditelji, hvala vam što ste svoju djecu doveli da uče nogomet, ali nemojte se vi puno miješati, pustite neka djeca i treneri rade svoj posao. Želim svim budućim mladim igračima puno uspjeha u nogometu, a koliko vi to volite, vjerujem da ćete uspjeti. Mogu samo otvoriti kamp i zaželiti puno uspjeha svima, kazao je gradonačenik Branko Dukić. U ime škole i kampa Intera kordinator i trener u kampu Masimiliano Barizzoni predao je gradonačelniku Branku Dukiću dres Intera sa brojem 5 – "Dukić".

Uz gradonačenika Dukića, svim mališanima uspjeh u kampu poželjeli su direktor SC Višnjik Denis Karlović i direktor Turističke zajednice Zadra Ante Rados. Karlović je obećao svu potrebitu pomoć, a Rados kazao da se i na ovaj način kroz nogomet razvija sportski turizam. Na predstavljanju kampa nazočio je i čovjek čijim je posredstvom i FC Inter i došao u Zadra, Anastazio Bajlo.

- Ovo je prvi Interov kamp koji se održava u Hrvatskoj. Ideja je krenula skoro prije godinu dana i uspjeli smo nekako, preko našeg proslavljenog nogometaša Darija Šimića, stupiti u kontakt s ljudima iz Intera. Nije bilo lako, ali uspjeli smo! Inter nam po ugovoru šalje pet trenera koji će raditi s djecom od pet do sedamnaest godina. Djece stvarno ima puno, a dolaze nam iz Amerike, Austrije, Švicarske, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Dubija i iz cijele Hrvatske. Kamp je podijeljen u dva dijela, svaki traje po pet dana, a treninzi se održavaju dva puta na dan. Između treninga djeca će se dodatno zabavljati raznim animacija, karaokama, organizirani su kvizovi, dodjele diploma i vjerujem da će djeci biti jako zanimljivo. Izgleda i nama odraslima, a kamoli neće njima - kazao je Bajlo.

Trenutno je u kampu 84 djevojčica i dječaka, a sa njima će raditi pet trenera iz nogometne škole Intera i pet domaćih, iz Zadra. U mnoštvu djece, roditelja upala nam je u oči gospođa sa dva sina koji su iz Opatije, točnije iz Ičića, došli u Zadar kako bi bili u kampu. Gospođa Anamarija Schwcitzer dovela je sinove Nikolu koji ima 10 godina i Adriana koji ima 8 godina.

- Moji sinovi su veliki zaljubljenici u nogomet i ciljano smo došli u Zadar baš zbog održavanja Interovog kampa. Bitno mi je da rade ono što vole i kao roditelj ću im omogućiti sve što žele. Već po njihovim prvim koracima u kampu, vidim da su jako zadovoljni – kazala ja ponosna mama Anamarija. Tik uz njih sa svojim dečkom bio je i Oliver Marinović iz Šopota koji je doveo osmogodišnjeg sina Maksima.

-U Zadar smo došli na odmor i tako saznali da se održava Interov kamp te smo odhma odlučili prijaviti sina. Maksim je oduševljen i vjerujem da će, kako i sam kaže, odraditi dva turnusa na kampu, kazao nam je Oliver.

 Interovi i domaći treneri na kampu: pet Interovih trenera sa međunarodnom licencom je došlo u Zadar , a imat će pomoć i pet lokalnih trenera. Kordinator i trener kampa iz FC Intera je Masimilliano Barizonni, treneri Gabrielle Zamon, Giovani Barbuden, Sidi Otma, Francesco Nikolli. Zadrani na kampu krodinator Vedran Ješe, treneri Dragan Buterin, Mišel Bajlo, Luka Marinović, Marijan Lamešić, Josip Pedić.
22. travanj 2024 23:32