StoryEditorOCM
Sport16. MEĐUNARODNA PLANINSKA UTRKA STARIGRAD - VELIKO RUJNO

Predsjednica pokroviteljica, a Ljubo Ćesić Rojs je direktor

Piše Ivica Gjergja
9. kolovoza 2017. - 19:16
Starigrad1

Još je nekoliko dana ostalo do početka 16. Međunarodne planinske utrke Starigrad - Veliko Rujno koja se tradicionalno sredinom kolovoza održava povodom blagdana Velike Gospe i Dana Općine Starigrad -Paklenica. Planinska utrka održat će se u ponedjeljak, 14. kolovoza, start je u 16:30 sati ispred spomenika Stjepanu Radiću u Starigradu, a cilj ispred crkve Velike Gospe u Velikom Rujnu, na brdskoj stazi Velebita ukupne dužine 13.6 kilometara.

Planinska je to utrka iz reda najstarijih takvih u Hrvatskoj na kojoj je dosad sudjelovalo preko 1.000 sudionika sa svih sedam kontinenata. Trka je jedinstvena u svijetu, polazi s 0 metara n/v, a završava na nadmorski visokih 920 metara. Novi direktor utrke je general - bojnik Ljubo Ćesić Rojs koji je i počasni građanin općine Starigrad, a ujedno i graditelj ceste prema svetištu u centru Velikog Rujna.

-Želja mi je da na Velebit dovedemo Europsko ili Svjetsko prvenstvo u planinskom trčanju jer ova staza ispunjava sve uvjete za to. Zahvaljujem organizatorima i svima onima koji su pomagali i koji pomažu ovu jedinstvenu sportsku manifestaciju, a koja se trči Gospi u čast. Ovom trkom trajno zahvaljujemo našoj nebeskoj zaštitnici Majci Božjoj, kao i svim braniteljima bez kojih ne bi bilo ni slobodne Hrvatske, poručio je Ćesić Rojs, domaćinima i sudionicima sportskog događanja.

Pokroviteljica je kao i lani, Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica RH.

-Sa zadovoljstvom prihvaćam pokroviteljstvo nad održavanjem sportske manifestacije koja pridonosi ne samo popularizaciji sportskih vrijednosti već i promiče ljepotu velebitskog kraja. Vjerujem da ćete i ove godine prirediti zanimljiv sportski događaj koji će potaknuti zanimanje za tjelesne i sportske aktivnosti, navela je predsjednica u pozitivnom odgovoru na poziv za pokroviteljstvo organizatora HAK Sveti Ante iz Poličnika i predsjednika kluba Slobodana Miolovića.

Naslove najbržih brane Marin Koceić i Danijela Kuna. Prijave i ostale informacije: miolovic@gmail.com, Slobodan Mijolović, mob. 098 133 7036.

PLANINSKA UTRKA STARIGRAD - VELIKO RUJNO

Organizator: HAK Sveti Ante

Datum održavanja: 14.08. 2017.

Start: Starigrad kod spomenika Stjepana Radića 16,30 sati.

Cilj: Veliko Rujno, uz crkvu velike Gospe. 920 m n/v

Dužina staze: 13,6 km.

Startnina 100 kn.

25. travanj 2024 10:58