StoryEditorOCM
SportFOTO: POČETAK PRIPREMA KK ZADAR

Pogledajte tko će sve igrati u novoj košarkaškoj sezoni

Piše Ivica Gjergja
16. kolovoza 2017. - 21:07
prozivka_kk_zadar5-160817

Velika dvorana SC Višnjik dočekala je košarkaše Zadra koji su točno u 18 sati krenuli "u pogon" – pripreme za dva fronta - ABA i Premijer ligu. Košarkaše je poveo trener Aramis Naglić, a u planu su treninzi dva puta dnevno kako bi igrači prvenstvo dočekali spremni.

Na okupljanju je riječ kao i obično uzeo Naglić te izložio plan i program priprema. Igračka ruža će se posložiti jako brzo, obećao je.

- Ne treba brinuti, u idućih nekoliko dana ćemo zaključiti "roster". Potrebno je samo malo strpljenja iz razloga što na pozicijama krilnog igrača i beka šutera nemamo pravo na pogrešku. Još pregovaramo, a tko će to na kraju biti zavisi od dosta stvari. No riješit će se i to. Valja biti oprezan. Centri su Filip KraljevićIve Ivanov, obojica su dobro poznati našoj publici pa ih nema potrebe posebno predstavljati. S nama je i Šime Špralja i on bi trebao biti u sastavu. Na probi su neki igrači kao Dino Cinac za kojeg vjerujem da će nakon ženidbe u subotu ostati s nama. Tu je i Domagoj Vuković, bivši igrač Splita i Zagreba. Uglavnom, možemo očekivati dobro popunjen roster, kazao je Naglić na što je Jakov Vladović dodao kako je početak priprema uvijek težak.

- Imamo volju, želju i nakanu dobrog rada i uvjeren sam da ćemo se dobro spremiti. Na nama je da svi radimo i treniramo dobro, ambicije kluba o njima ćemo moći više kada se zatvori roster. S dosta njih sam već igrao tako da neće biti problema uspostaviti dobru komunikaciju. Osjećam pozitivnu klimu i dobre pripreme, kazao je Vladović.

Kako doznajemo, košarkaši Zadra će tijekom priprema odigrati sedam pripremnih utakmica. Prva je ona 2. rujna u Splitu sa Splitom, a nakon toga odlaze u Italiju gdje će odigrati tri susreta. Nakon povratka odigrat će se još jedan turnir.

Trenutno su u rosteru: Jakov Vladović, Lovre Bašić, Toni Jelenković, Luka Tomas, Marko Jurica, Mislav Brzoja, Kristijan Krajina, Ive Ivanov, Filip Kraljević, a klub su napustili: Ivan Vraneš, Aleksandar Yanev, Ivan Marinković, Boris Barać, Ivan Ramljak, Maj Kovačević, Lovro Mazalin.

20. travanj 2024 06:55