StoryEditorOCM
SportMALONOGOMETNI TURNIR „ZEMUNIK 2017“

"Tin" se okitio pokalom pobjednika

Piše Ivica Gjergja
20. kolovoza 2017. - 14:48

Pobjedom "Tina" na finalnoj večeri, završeno je natjecanje na malonogometnom turniru "Zemunik 2017". Nogometaši trenera Tihe Kneževića i Ede Kvartuča pokazali su najviše i zasluženo se okitili pokalom pobjednika i lijepom novčanom nagradom. Ostat će upisani kao jedan od pobjednika jednog od najboljih turnira u Zadarskoj županiji.

Zahvaljujući organizatorima - mladeži Zemunika -na turniru je sve funkcioniralo u najboljem redu. a na kraju su svima koji su nazočili finalu podijeljeni besplatni obroci sa gradela i divljač.

- Bilo je divno, ponovilo se što prije. Tko će čekati godinu dana za ovakav ugođaj i to što su nam malonogometaši pružili. Jednostavno sam uživao sve ove večeri, tim više što su sudjelovali i članovi moje bliže obitelji. Hvala dečkima iz organizacije, kazao nam je jedan od gledatelja turnira.

Finale:

PALJUV – TIN 1:4

ZEMUNIK – Malonogometno igralište na centru. Gledatelja 500. Suci: Ante Zubčić i Matej Čulina.

PALJUV: L. Klapan, I. Baraba, Š. Baraba 1, Kolić, Bakić, T. Baždarić, L. Baraba, J. Baraba, T. Klapan, Žuža, J. Baždarić, M. Baždarić. Voditelj: Stip Baždarić.

TIN: Mrkić, Jakušić, Ćerina, Klanac, Burčul 2, Bugarija, Bašćevan 1, Rodić 1, Marić, Mandić, Katalinić. Voditelj: Tihomir Knežević i Edo Kvartuč.

Sraz "Paljuva" i "Tina", najboljih momčadi na turniru, zaslužio je finale. Na početku susreta obje su momčadi bile u obrambenim pozicijama očekivajući pogrešku protivnika i tako sve do pete minute. Naime, u toj je minuti lijepu akciju izvela momčad "Tina". Mate Bugarija je počeo akciju, loptu je prihvatio Roko Burčul i iz neposredne blizine matirao vratara Paljuva za vodstvo. U dva su navrata Paljuvčani dobro zaprijetili i izradili akcije, no vratar "Tina" Mrkić bio je na mjestu. U 16. minuti Ivan Rodić je iz solo akcije povisio rezultat na 0:2 za "Tin". Smanjio je Šime Baraba na 1:2, a pri samom kraju prvog dijela Duje Baščevan je zabio za visoko vodstvo od 1:3, sa kojim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom dijelu ponovo je dominantan "Tin". Njihove akcije su brze i lako dolaze do gola. Paljuv je imao lijepih trenutaka u igri, no "Tin" je još jednom potvrdio pobjedu preko Roka Burčula u 25. minuti susreta za konačnu pobjedu i osvajanje finala, novčane nagrade i pokala.

Pored toga što je pobjednik turnira, "Tin" u svojim redovima ima najboljeg igrača, strijelca i vratara.

- Nismo bili na visini zadaće. "Tin" je jaka i dobra momčad, te im čestitam na osvojenom pokalu. Mi smo objektivno mogli dati više, što ne umanjuje njihovu zasluženu pobjedu. Vjerujem da nam je to iskustvo za druge turnire, kazao je Zvone Žuža, igrač Paljuva, što je potvrdio igrač "Tina" Mate Bugarija.

- Hvala Paljuvu. Mogli smo igrati, dopuštali su igru i nadigravanje. Bili smo bolji i osvojili pokal zasluženo- kazao je.

Susret za treće mjesto:

ZADRANKA – OBA DAJU 0:2

ZADRANKA: Parać, Jurjević, Pinčić, Ivuša, Zrilić, Krajačić, Vučenović, Soldo. Voditelj: Mihovil Soldo.

OBA DAJU: Dragaš, Fabijan, Katuša, Škivbola 1, Kožul, Šalina 1, Buljat, Jukić, Bašić. Voditelj: Željko Fabijan.

Oba daju imao je više od igre i zasluženo mu je pripala pobjeda i treće mjesto na turniru.

 

Najbolje momčadi i pojedinci:

Prvo mjesto pokal i 8000 kuna osvojio je Tin,

Drugo mjesto, pokal i 4000 kuna osvojio je Paljuv,

Treće mjesto pokal i 2000 kuna osvojio je Oba daju.

najbolji igrač turnira je Mate Bugarija (Tin),

najbolji strijelac turnira Duje Baščevan (Tin),

najbolji vratar turnira je Luka Mrkić (Tin).

Najboljima su uručeni pokali i prigodne nagrade koje su predali Mario Vigan, Tomislav Bobo Ćurković, Pere Baždarić, Ivica Dražić, donačelnik i načelnik općine Zemunik Ivica Šarić

26. travanj 2024 01:20