StoryEditorOCM
SportMEĐUNARODNA REGATA VESLAČA U AUSTRIJI

Zadrani se vratili u Villach – sjajan nastup Leona Mikulića i Andreasa Vaška !

Piše Ivica Gjergja
11. rujna 2017. - 18:46
veslo

Na 56. međunarodnoj regati u austrijskom Villachu nakon više godina izbivanja, veslači Jadrana iz Zadra uspješno su nastupili, a nije nedostajalo ni pobjeda i medalja. Prvi dan regate u Villachu protekao je u znaku seniora koji su osvojili dva prva mjesta u dvojcu na pariće i samcu.

Leon Mikulić i Andreas Vaško odnijeli su uvjerljivu pobjedu u dvojcu na pariće, a Leon Mikulić je uspio pobijediti i u samcu. Još su dva druga mjesta nadodali dvojac bez kormilara mlađih juniora Dominik Cimera i Ivan Grancarić, ali i Andreas Vaško u samcu seniora.

Prvog dana nastupili su u dvojcu na pariće juniorki Ela Žuvanić i Maris Milin, zauzevši četvrto mjesto. Maris Milin veslala je i u lakom samcu juniorki, gdje je bila treća, a Stipe Vujević u lakom samcu juniora - peti.

Nažalost, regata je prekinuta u popodnevnim satima zbog jakog vjetra pa nisu nastupili svi veslači s Branimira, odnosno četverac na pariće kadeta i samac kadetkinja.

-I drugi dan regate u Villachu bio je uspješan. Opet su u dvojcu na pariće seniora pobjedu ostvarili Leon Mikulić i Andreas Vaško dok su u samcima zauzeli treće i četvrto mjesto. Još jednu pobjedu donio je četverac na pariće kadeta u sastavu Grgo Gurlica, Luka Pera, Mihovil Bogatić i Frane Bencun uvjerljivo svladavši svoje vršnjake iz klubova Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije i Češke, pokazavši svoju vrijednost i na ovoj regati nakon osvajanja prvog mjesta na državnom prvenstvu u Zagrebu, kazuje nam trener Petar Milin.

Dominik Cimera i Ivan Grancarić drugi su dan također osvojili drugo mjesto u dvojcu bez kormilara mlađih juniora, dok je Margita Andrić u samcu kadetkinja bila treća. Maris Milin bila je peta u lakom samcu juniorki. Još dvije pobjede u svojim skupinama ostvarili su Ela Žuvanić u samcu juniorki i Stipe Vujević u lakom samcu juniora. veslačima su u Villachu bili treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević i Danijel Bajlo, a u pratnji Božidar Grancarić. Prije kraja sezone slijedi nastup na posljednjoj regati Kupa Dalmacije u Splitu 16. rujna, dok će najmlađi kadeti nastupiti u Metkoviću i Šibeniku na još dvije regate mini kupa.

19. travanj 2024 17:53