StoryEditorOCM
SportTREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA - JUG 4. KOLO

Zadar jednim zgoditkom pobijedio Primorac i prekinuo „post"

Piše Ivica Gjergja
17. rujna 2017. - 23:06
zadar_primorac3-270916

Ljubitelji nogometa koji su nazočili susretu 4. kola Treće HNL - Jug, derbiju županije Zadar ali i kola, između Zadra i Primorca iz Biograda odigran na Stanovima bili su zadovoljni viđenim. Naime, Zadar je zgoditkom Kristijana Jurića (1:0) pobijedio i tako prekinuo „post" od tri susreta bez pobjede u ovoj ligi.

Primorac je imao svoje prigode koje nisu njegovi napadači iskoristili i kada se sve uzme onda je ovaj rezultat i pobjeda Zadra i najrealnija. Možemo reći da ono što je viđeno na Stanovima je ono što ima najbolje nogometno u županiji Zadar i što je prikazano, opravdalo je očekivanja. Sa navedenim slažu se i treneri obje momčadi, donosimo njihove izjave sa konferencije za tisak:

-Susret je opravdao epitet derbija i vjerujem da su gledatelji mogli uživati u istinskom dobrom nogometu. Primorac je zbog dobrog starta u sezonu imao komotniju situaciju za razliku od nas koji smo danas igrali utakmicu pod onim „biti ili ne biti". Igrači su ostvarili zasluženu pobjedu. Nadam se da je ova utakmica dobra najava za tjedan koji je pred nama jer slijedi nam Kup utakmica kod Slavonije u Požegi, a poslije toga i gostovanje kod Junaka u Sinju, kazao je trener Zadra, Leo Burčul.

Na drugoj strani, gospodin kakav je uvijek, Dragan Blatnjak, trener HNK Primorac, kazao je:

- Zadru i kolegi Burčulu na zasluženoj pobjedi, čestitam. Imali smo svoje prigode prvih dvadesetak minuta koje nismo realizirati jer nismo imali potrebnu mirnoću. Poslije toga je Zadar preuzeo inicijativu, postigao zgoditak i zasluženo pobijedio. Ja im želim da nastave tako i da krenu prema samom vrhu lige. Svu odgovornost za ovaj poraz preuzimam na sebe jer priprema za utakmicu nije bila prava. Svi smo se opustili nakon dvije uzastopne pobjede i zadovoljili se sa šest bodova. Ovaj tjedan smo imali samo tri treninga. U ponedjeljak nismo mogli trenirati zbog nevremena, kasnije sam dao nekoliko slobodnih dana igračima što nisam trebao. Nisam podcijenio Zadar, ne daj Bože, nego sam igrače htio opustiti da u utakmicu ne uđemo u grču, no ipak smo ušli, kazao je Blatnjak.

25. travanj 2024 23:11