StoryEditorOCM
SportSUTRA POČINJE 4. ZADAR BASKETBALL TOURNAMENT

Aramis Naglić: Igrači Zadra svjesni su snage protivnika, ali to ih motivira da pruže maksimum!

20. rujna 2017. - 16:04
Sime, Aramis, Zdenka.JPG

Sve je spremno za četvrto izdanje Zadar Basketball Tournamenta (od 21. do 24. rujna), na kojemu nastupaju KK Zadar, prvak Europe Fenerbahçe Dogus, finalisti ruskog prvenstva CSKA i Himki, njemački prvak Brose Bamberg te Bayern München.

Nedvojbeno, iznimno atraktivna imena europske košarke izvrsna su pozivnica za ljubitelje košarke. Riječ je o jednom od najjačih pripremnih turnira pa velika zahvalnost odlazi na ime organizatora tvrtke S-Event iz Zadra. U hrvatsku prijestolnicu košarke doći će brojni igrači koji su prije nekoliko dana završili svoj nastup na Europskom prvenstvu, jednako tako i dobro poznata trenerska imena.

- Iako nam je četvrta godina organizacije ovogodišnjeg izdanja ZBT-a, cijeli projekt nismo olako shvatili. Naprotiv, motivirani dosadašnjim rezultatima, nikad više željni dokazivanja i u pohodu na nove velike izazove truditi ćemo se biti izvrsni domaćin kao i svih ranijih godina. Stoga svim našim gostima od srca želim nezaboravan boravak i puno sportske sreće u gradu u kojem je košarka sve – zaželjela je Zdenka Zrilić, direktorica S-Eventa, organizatora turnira, dobrodošlicu svim sudionicima.

U začetku ovogodišnjeg turnira Zadar se baš nije spominjao kao sudionikom velikog događaja na Višnjiku, momčad koju će u novu sezonu povesti Aramis Naglić, međutim, i te kako privlači pozornost zadarske publike.

- Istina, imali smo dosta problema tijekom pripremnog razoblja, praktički ni jednu utakmicu nismo uspjeli odigrati u punom sastavu, na koncu nam se dogodila i ozljeda Jakova Vladovića koji će s parketa izbivati od dva možda i tri mjeseca. Nije nam to dobro sjelo, moramo vidjeti što napraviti, odnosno, hoćemo li se "krpati" s postojećim kadrom ili ćemo posegnuti za novim igrače. Kako nam je ovo sve novo moramo dobro razmisliti, jer nam je nakon dolaska Luke Božića u planu bilo dovođenje još jednog igrača na poziciji krila. Jasno, sve ćemo morati odraditi što prije, uz to vidjeti i koliko nam budžet dozvoljava da se rastegnemo – veli Aramis Naglić.

U lanskom izdanju ZBT-a, Zadar se pokazao dobrim, pa sukaldno tomu navijači očekuje barem približno istu priču. I njima je želja vidjeti koliko može ova nova momčad napraviti u ogledima s velikanima. Za prvi ogled s Bayernom, Naglić neće moći računati ni na Prestona Knowlesa kojeg muči rame, ali će u boj ostali zajedno s Božićem.

- Nama je veliko zadovoljstvo biti u društvu klubova koji imaju svoju reputaciju, svoje ime na europskoj košarkaškoj karti. Želja nam je pružiti maksimum, pa kako ispadne. Igrači su svjesni snage suparnika, mogao sam primjetiti kako ih to motivira što će biti sudionici velikog festivala košarke u Zadru. Isto tako u razgovoru s njima kazao sam im da uvažavaju suparničke momčadi i njihovu igračku moć, ali bez suvišnog respekta i prevelikog opterećenja. Turnir nam može poslužiti kao dobar pokazatelj mogućnosti u novoj sezoni ABA lige. Jest, nećemo biti kompletni, ali svi će imati prigodu pokazati što znaju - zaključio je Naglić.

Dvoj prvi trening s novim suigračima odradio je Luka Božić, prošlosezonski MVP igrač prvenstva Hrvatske.

Drago mi je što sam došao u Zadar, jer je ispred mene jedno natjecanje koje je viši stupanja, odnosno ABA liga ima svoju težinu. Moja je želja biti na tragu svojih igara prošle godine iako sam svjestan da ću na drugoj strani imati moćnije suparnike. Veseli me što su navijači Zadra u brojnim komentarima ispod tekstova u kojima se spominje moj dolazak iskazali zadovoljstvo. Eto, vidjet ćemo se na ZBT-u – kratko će Božić.

 

Milenijska fotografija

U četvrtak 21., rujna u 12 sati svi sudionici ZBT-a i 800 mladih Zadrana sudjelovat će u nastanku nove milenijske fotografije poznatog fotografa Šime Strkomana. Na Pozdravu Sunca svojim će tijelima formirati oblik košarkaške lopte. Inicijativu za ovaj projekt pokrenuli su studenti Odjela za kulturu i turizam Sveučilišta u Zadra. Inače, sav prihod od ulaznica ide kao prilog za potrebe Opće bolnice Zadar.

 

Raspored za četvrtak:

18 sati: Brose Bamberg – Khimki

20.30 sati: Bayern Munich – Zadar

27. travanj 2024 06:32