StoryEditorOCM
SportNAKON POBJEDE ZADRA U ŠESNAESTINI FINALA KUPA U POŽEGI 

Burčul: „Realizacija nam je problem, to je stvar glave"!

Piše Ivica Gjergja
20. rujna 2017. - 20:07
nogomet

U šesnaestini finala nogometnog Kupa Hrvatske nogometaši Zadra su ostvarili najave za sraz sa Slavonijom iz Požege. Prije utakmice jedan od najboljih igrača ovog kluba, Dragan Župan je kazao:

-Idemo igrati i ostvariti pobjedu, te se plasirati u sljedeće kolo - osmini finala Kupa.

To je i učinjeno, Zadrani su igrali dobro i porazili domaćina s 2:1, a oba zgoditka su pala kao plod dobro izrađenih akcija. U prvom poluvremenu su Zadrani dominirali i imali su i nekoliko izvrsnih prigoda za gol što veseli, ali zabrinjava neefikasnost o čemu trener Leo Burčul kaže:

-Nama je realizacija problem, iako bih ja rekao da je ona više psihološke naravi pojedinca. Možda jest stvar kvalitete igrača koji bi trebao poentirati, ali bih prije rekao da je sve stvar, kako bi se nogometnim rječnikom reklo, glave pojedinaca koji su u prilici za gol, reći će Burčul.

Može li se biti zadovoljan u dva zadnja nastupa dvije pobjede, jeli to ono što se traži od momčadi?

-Da. S obzirom na slab rezultatski početak sezone, osmina finala Kupa zadovoljava sve nas. Vjerujem da ćemo u sljedećim susretima igrati sve bolje i donositi pobjede, a tko god da nas „dopadne" u osmini Kupa, trebali bismo igrati doma, odigrati opušteno i dati svoj maksimum, da gledatelji uživaju u nogometu, a mi da pobijedimo, kazao je trener Leo.

Na Stanovima se pripremaju za prvenstvenu utakmicu s Junakom u Sinju sljedeće subote.

19. travanj 2024 06:45