StoryEditorOCM
SportVESLANJE: KUP DALMACIJE PODNO MARJANA

Zadranima 20 odličja, najbolji Mikulić i Vaška!

Piše Ivica GJERGJA
22. rujna 2017. - 23:07

Na regatnoj stazi u Spinutu u Splitu vladali su teški uvjeti za veslanje, pa je staza skraćena s uobičajenih 2000 na 1000 metara, zbog jakog juga. Bilo je i podosta okretanja tijekom zagrijavanja i samih utrka, na sreću, u redovima Jadranaša samo jedno, i to u samcu kadeta. Zadrani su uspješno priveli sezonu kraju. Dobar rad preko ljeta pokazao se, nakon dobrog nastupa na regati u Villachu, i na ovoj, posljednjoj, regati sezone ostvarene su pobjede u kategorijama seniora i kadeta te drugo mjesto u ukupnom poretku regate iza splitskog Gusara s minimalnim zaostatkom od četiri boda. Ukupno je ostvareno šest pobjeda, sedam drugih, kao i osam trećih mjesta.                    

Posebno vesele pobjede u seniorskim samcima koje su ostvarili Leon Mikulić, koji je ujedno pobijedio u memorijalnoj utrci u znak sjećanja na velikog skifista splitskog Mornara Pericu Vlašića, ali i Andreasa Vaška, koji je pobijedio u drugoj skupini samaca seniora. Njih dvojica još su na natjecanju dodali i pobjedu u dvojcu na pariće seniora.                             

Pobjede su ostvarili i Ivan Tokić u kombiniranom dvojcu bez kormilara juniora zajedno s Gusarašem, Mariom Marićem, zatim dvojac na pariće kadeta Luka Pera i Mihovil Bogatić te Lovre Lapčić u samcu mlađih kadeta.

Druga mjesta osvajali su Ela Žuvanić u samcu juniorki, a isto je ponovila u utrci seniorki, zatim četverac bez kormilara juniora u sastavu Maroje Andrić, Jure Kasap, Stipe Vujević i Ivan Tokić. Ivan Dominik Cimera i Ivan Grancarić zauzeli su drugo mjesto u dvojcu bez kormilara juniora, kao i Grgo Gurlica i Frane Bencun u dvojcu na pariće kadeta. U samcu kadetkinja druga je bila Margita Andrić, isti plasman ostvarili su Mateo Glavić i Đanni Peraić u dvojcu na pariće mlađih kadeta.

Treća mjesta osvajali su: Maris Milin u samcu juniorki, a isto je ostvarila u seniorskom samcu, Luka Čurković u samcu juniora, dvojac bez kormilara mlađih juniora Lovre Lonić i Ivan Bezinović, četverac GIG na pariće kadeta u sastavu Noa Špralja, Lovre Đinić, Martin Košta, Marko Škrokov i kormilar Dominik Ferjančić. U dvojcu na pariće mlađih kadeta treći su bili Jakov Grković i Ivan Mustać, ali i Petar Miloš u samcu mlađih kadeta.

Četvrti je u samcu juniora bio Stipe Vujević, a isti plasman postigla je i Natali Pera u samcu kadetkinja. Sezona Kupa Dalmacije tako je nakon šest održanih regata privedena kraju. Pobjednik je, u poretku trinaest dalmatinskih klubova, splitski Gusar ispred zadarskog Jadrana i splitskog Mornara. U kategorijama juniora i kadeta pobjedu je odnio Jadran, u mlađim juniorima Gusar, dok je kod seniora najbolji bio Mornar.                                             

– Dakako da smo zadovoljni ostvarenim ,još su na rasporedu dvije regate Mini kupa, u Metkoviću i Šibeniku, na kojima će nastupiti samo najmlađi kadeti Jadrana, dok će ostali veslači na kratak odmor prije početka priprema za novu veslačku sezonu, kazao nam je trener Petar Milin.                                   

 

      

 

21. travanj 2024 17:02