StoryEditorOCM
SportZADARSKI TURNIR U OČIMA TRENERA VELIKIH EUROPSKIH KLUBOVA

Volimo igrati u Zadru, ova publika poznaje košarku

23. rujna 2017. - 21:23
AAA

Svima nam je jasno koliko su društvene mreže "bilo javnosti", pa smo tako i u vrijeme Zadar Basketball Tournamenta, mogli na više mjesta pročitati kako nikomu nije jasno zašto , primjerice , utakmice europskog prvaka Fenerbahcea Dogus, u dvorani na Višnjiku prati mali broj gledatelja.

Čuđenju doista ima mjesta, jer u gradu košarke zasigurno dobro poznaju zbivanja na europskoj košarkaškoj sceni, međutim, tribine  ožive tek izlaskom Zadra na parket. Otuda i dobra odluka organizatora turnira koji su doslovce u "pet do dvanaest" u priču vratili zadarsku momčad, "žrtvovan" je grčki Panathinaikos.

S druge pak strane svi koji ovih dana pohode hrvatsku košarkašku prijestolnicu, oduševljeni su uvjetima , ne samo u dvorani " Krešimir Ćosić", nego i u četiri ostale koje im služe za treninge ili pripremu utakmice koja je ispred njih. Zajednički zaključak je kako se SC " Višnjik", doista, može staviti uz bok mnogim europskim košarkaškim središtima.

Pogled na vanjske uređene terene, koje su mnogi sudionici  oduševljeno razgledali za  vrijeme " Dječjeg dana", dodatno je osnažio priču o  pravom sportskom središtu. Podosta lijepih komentara moglo se čuti od trenera koji godinama vode klubove koji participiraju u Euroligi, najjačem klupskom natjecanju na svijetu. 

Andrea Trinchieri ( Brose Bamberg), koji po majci ima i hrvatskih korijena, neko vrijeme je figurirao za izbornika naše reprezentacije, ističe, kako s ponosom ulazi u dvoranu "Krešimira Ćosića"

- On je bio košarkaški velikan, kao igrač i kao trener. Ćosić je prije trideset godina uvodio neke trenerske inovacije koje se sada redovno koriste. Krešo je uistinu bio pravi košarkaški vizionar i drago mi je da sam u Zadru – veli simpatični Talijan, Trinchieri.

Svojedobno zagrebački student, Dimitrios Itoudis( CSKA – Moskva), neko je vrijeme radio u KK " Zagreb", tečno govori hrvatskim jezikom. Grk koji je na klupi moskovskoga diva također biranim riječima kazuje o dojmovima u Zadru.

- Drago mi je da sam opet u Zadru, dvorana je iznimno lijepa, a ja se sjećam još kad smo dolazili u Jazine da ovdašnja publika jako dobro poznaje košarku. Zahvaljujem organizatorima turnira na pozivu.  Želim Zadru sve najbolje u nastavku sezone, znam da im je na turniru  nedostajalo nekoliko važnih igrača i da nisu mogli pružiti svoj maksimum – istaknuo je trener CSKA.

Višegodišnji gost ZBT-a, jest najtrofejniji europski trener, Željko Obradović ( Fenerbahce Dogus)

-Uvijek mi je užitak doći na Zadar Basketball Tournament, ovdje smo već četvrtu godinu zaredom. Osjećamo se kao kod kuće, svi su prema nama iznimno ljubazni i organizacija je na vrhunskom nivou – ukratko je Obradović  rekao sve najljepše o turniru.

Što se pak tiče domaće momčadi, trener Zadra , Aramis Naglić drži kako je nemoguće uspoređivati njegovu momčadi sve ostale, jer je to neka druga dimenzija, međutim, koristi je bilo .

Nismo mogli očekivati da ćemo protiv ovako snažnih protivnika biti na desetak koševa razlike. Meni je drago da igramo s ovako jako  momčadima, jer nam je to svima skupa dobro iskustvo,pogotovo za naše mlade igrače – kazao je Naglić.

 

Rezultati: CSKA – Moskva – Bayern Munchen  80:70  ( 27:17 , 13:20, 17:18, 23:15), Khimki – Fenerbahce Dogus 65:76( 17: 23,17:19,20:20,11:14)
Raspored za nedjelju;
Utakmica za 5.mjesto: Zadar  -  BC Khimki (16 sati)
Utakmica za 3 mjesto: Brose Bamberg - Bayer Munchen ( 18.30)
Finale: CSKA – Fenerbahce Dogus (21).(dž)

 

24. travanj 2024 03:51