StoryEditorOCM
SportVIDEO: NIKAD ISPRIČANA PRIČA O LUKI MODRIĆU

Legenda otkrila: 'Neka svima bude jasno, ja sam ga prvi zapazio

27. rujna 2017. - 13:37
Luka Modrić

Legenda BiH nogometa, Mehmed Baždarević otkrio je za španjolske medije priču o Luki Modriću o kojoj se malo zna, a mogla je i te kako promijeniti razvoj i tijek karijere hrvatskog nogometnog reprezentativca.

Naime, Baždarević je u razdoblju od 1998. do 2003. bio pomoćni trener francuskog Sochauxa kada je odlučio otići u BiH, točnije na jednu utakmicu Zrinjskog za koji je svojevremeno nastupao 18-godišnji Luka Modrić. Odmah se 'zaljubio' u našeg 'maestra' i pokušao ga dovesti u Francusku, ali u Dinamu su previše tražili za već tada iznimnog talenta, odnosno, pet milijuna eura što je za Sochaux bio velik novac.

 

- Imao je nevjerojatnu promjenu smjera, fantastičnu kontrolu lopte i fluidnost u igri. Odmah sam se zaljubio. Dosta me podsjećao na mene, samo je bio sitniji i brži - kazao je Baždarević.

 

Iako ga je Dinamo poslao samo na posudbu u Zrinjski, na Maksimiru su ga ipak odlučili zadržati još koju sezonu i na njemu ostvariti jedan od najvećih transfera u povijesti HNL-a kada je 2008. godine za 23 milijuna eura otišao u Tottenham, da bi četiri godine kasnije potpisao za Real Madrid i postao jedan od najboljih veznih igrača svog vremena.

Ovakvih 'krivih' procjena, u ovom slučaju Francuza, u nogometu je bilo doista puno. Svojevremeno je i veliki Alex Ferguson odbio dovesti Riberyja nakon što ga je vidio samo 45 minuta u jednom njegovo nastupu za Marseille i odlučio kako nije dovoljno dobar materijal za Manchester United.

Baždareviću je sada ostalo samo da uzme čitavu priču s dozom humora, jer, kako kaže 'neka svima bude jasno, ja sam ga prvi zapazio'

19. travanj 2024 01:45