StoryEditorOCM
SportNAKON UVJERLJIVE POBJEDE ZADRA NAD ZMAJEM U TREĆOJ HNL-JUG

Župan: "Znamo, hoćemo i možemo igrati i ostvariti cilj"!

Piše Ivica GJERGJA
2. listopada 2017. - 15:40
zupan

Za samo nekih desetak dana nogometaši Zadra su ostvarili četvrtu pobjedu u nizu a ovaj put u srazu sa Zmajem iz Blata na otoku Korčuli, od čega su dobili tri prvenstvene i jednu kup utakmicu. Ovo je dokaz da je Zadar svojim igrama ušao u formu, a igra je bila ona koja je donijela veliki rezultat u ovoj utakmici (4:0).

Već od samog početka i sučevog zvižduka krenuli su nogometaši Zadra u napad, stvarane su prigode, pa smo tako nabrojali na samom početku šest - sedam udaraca na gol protivnika. Prvo se okušao Dragan Župan koji je dalekometno tukao no vratar Vugdejija bio je na mjestu. Nakon njega Torbarina je pokušao, pa Ivičić, Jurić i na kraju dva puta Župan ali nije bilo gola.

Nakon ove kanonade gol je pao u devetoj minuti, a začetnik akcije bio je nositelj igre upravo Dragan Župan, da bi Mario Jurjević na drugoj vratnici bio sam kao duh, naklonio se glavom i zabio. Nakon njega pogodio je Karlo Torbarina dva puta, bio je jedan od najboljih na susretu, a opet je Župan bio dodavač i na kraju mladi Verunica zabija četvrti zgoditak za konačnu pobjedu.

Bila je to izvrsna igra domaćeg sastav gdje je Župan jednostavno briljirao, on je vukao svoje, bio vodonoša, uklizavao, oduzimaa lopte, dograđivao i izrađivao akcije za zgoditke. Nije se dugo ovako što vidjelo. Tako je nakon utakmice sportski direktor Josip Bepo Bajlo sijao od zadovoljstva, te nam je u prolazu reko:

-To je ona igra kakvu tražimo i čemu u njoj težimo, a trener Leo Burčul i dečki su je prikazali na zadovoljstvo svih nas. Ne samo ovaj susret nego i susret u Sinju bio je na visini, tako da mogu reći da ulazimo i uhvatili smo ritam dobrih igara. Vjerujem da ćemo nastaviti ovakvim izdanjima i dalje. Sve čestitke dečkima, kazao je popularni Bepo.

Nakon susreta popričali smo i s junakom susreta Draganom Županom, za koga Svetko Ćustić, direktor, kaže da su „vršnjaci" da se malo našalimo, kazao nam je:

-Ide nas, ja povučem igru, dečki prihvate i to je to. Dokazali smo i dokazujemo te uvjeravamo nevjerne Tome da mi znamo , možemo i hoćemo igrati. Zacrtani cilj se treba ostvariti, na pravom smo putu. Kažu mi da nas je bilo lijepo vidjeti, uostalom sve dokazuje aplauz naših vjerni navijača koji su nam uputili. Smatram da smo došli u formu , dao nam je onu posebnu „patinu" u našoj igri trener Leo Burčul, kaže nam Župan.

 

08. svibanj 2024 04:27