StoryEditorOCM
SportABA LIGA: ZADAR U SRIJEDU DOČEKUJE CEDEVITU

Lovre Bašić: Oni su klasa, a ja moram i mogu igrati bolje!

4. listopada 2017. - 00:23
lovre

Sve je stalo u jednu loptu, šteta da nismo došli do bodova - prisjećaju se Zadrani svoje prigode koju su propustili u Podgorici protiv Budućnosti. Iznimno težak raspored u regionalnoj ABA ligi na Višnjik dovodi Cedevitu. Je li moglo teže?

- Svi će se složiti s činjenicom da je Cedevita favorit ovoga natjecanja i mi se pred svojom publikom u novoj sezoni moramo predstavljati baš protiv njih. O suparniku se sve zna, složili su momčad od dobrih stranaca, dobrih domaćih igrača i ne znam što bih posebno isticao ako govorimo o kvaliteti koju imaju. Jest, imaju i trenera Juru Zdovca koji je veliko košarkašku ime. Sukladno svemu spomenutom i njihove ambicije su ponovno na jedno jako visokoj razini – veli Aramis Naglić, koji nije propustio kazati kako bi se uoči puta u Crnu Goru svi složili s minimalnim porazom, počevši od ljudi iz medija pa dalje...

- Znamo dobro koliko će nas ovaj ritam na dva "fronta" trošiti, ali nismo u tome jedini. Od utakmice protiv Budućnosti do početka ove sa Cedevitom ostalo nam je nekih 36 sati za pripremu i moramo u tom "krugu" odraditi sve što je potrebno – zbori Naglić.

Neka nova Cedevita, pričaju dobri poznavatelji zbivanja u našem košarkaškom prvaku koji je opet priredio momčad "iz snova". Valjalo ih je snimiti dobro...

- Učinili smo to koliko god smo bolje mogli. Kako su kod njih bile promjene nešto slično se dogodilo i na našoj strani. S tim da je budžet Cedevite višestruko veći, pa je i slaganje momčadi išlo u drugom smjeru – kratko će Aramis, koji ne bježi od činjenice da je igra u Podgorici imala dosta propusta, napose u obrani. Kolege novinari su Nagliću prstom pokazali prema Lovri Bašiću...

- Mi ćemo u ovom kratkom razdoblju do utakmice morati pronaći novoga igrača na toj poziciji, jer je doista propuštalo na Lovrinoj strani. I oni koji nas "skautiraju" prepoznaju tu lošiju stranu zbog koje nam puno lošije izgledaju i centri koji, istina, još nisu na razini koja se od njih očekuje. Mi radimo na tome da Bašić iz utakmice u utakmicu bude sve bolji – otvoreno će Naglić.

- Mogu kazati da me je učinak Luke Božića razveselio, jer s nama je tek sedam dana, a odigrao je odličnu partiju u Podgorici, iako je to bio njegov prvi nastup u regionalnoj ABA ligi koja je ipak razine više od onoga što je igrao lanjske sezone – pohvalno će Aramis o igraču kojeg su Zadrani pravim čudom uspjeli privući na Višnjik.

Ono o čemu se naveliko govorilo nakon Podgorice jest potreba dovođenja organizatora igre, međutim, čini se da će protiv Cedevite momčad Zadra krenuti u istom sastavu. Jedino, ako se u "pet do dvanaest" dogodi nešto neočekivano, ne samo na poziciji razigravača nego i nekoga na vanjskoj poziciji...

- Svi čekamo te igrače, jer u ovakvom "rosteru" nećemo moći dugo izdržati. Ono što mogu kazati jest to da se intenzivno pregovora s nekima, međutim, moramo voditi računa o tome da ne probijemo budžet, jer je stav klupske uprave da se striktno moramo držati "kutije koja je jako tijesna". S druge strane u ovom mjesecu je tržište igrača opustošeno i nama su za oni koji su još u igri cijene previsoke. Ali, sukladno financijskim mogućnostima nešto ćemo uspjeti napraviti – zaključio je Naglić.

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 19 sati.

 

Bašić: možemo i moramo bolje!

Lovre Bašić je svjestan svega što se događalo u Podgorici, ali je u neku ruku nepravedno sve svaljivati na njegova leđa, jer je u trenucima povratka zadarske momčadi s minus četrnaest upravo Bašić zabio dvije trice, uz to je suigračima "isporučio" pet dodavanja... Primjerice, Preston Knowles je šut za dva poena imao tek jedan ubačaj iz jedanaest pokušaja!

- Ako odigramo energetski kao protiv Budućnosti i smanjimo pogreške moglo bi biti dobro protiv Cedevite koja je jedna izvrsna momčad, protiv koje moramo biti maksimalno motivirani. Što se moje igre tiče može i mora biti bolje – kazao je Bašić.

26. travanj 2024 17:23