StoryEditorOCM
SportFOTO: UZALUDNA NASTOJANJA 'ZADRA'

Cedevita na Višnjiku zabila 17 trica i potvrdila svoju neospornu kvalitetu!

4. listopada 2017. - 23:20
zadar_cedevita24-041017

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 3650. Zadar – Cedevita 76  :92   (14:29, 23:21, 22:22,17:20).

Suci: Herceg, Radojković i Peić (Hrvatska)

ZADAR: Knovles(14) , Bašić(2) , Ivanov(19) , Kraljević(8), Jelenković , Krajina (2), Vuković , Brzoja (11), Špralja (6), Tomas, Božić(14).

CEDEVITA: Krušlin(5) , Perković, Katić(5), Bajo , Nichols(19) , Slavica , Žganec(4) , Musa(12) , Cherry(17), Stipanović(10) , Tončinić(3), Murphy(17).

Samo svakodnevni sanjari i optimisti mogli su razmišljati o pozitivnom ishodu u korist Zadra kontra Cedevite koja je pak  na Višnjiku potvrdila svoju neospornu kvalitetu. Izgleda kako su dobro protresli tržište prije početka sezone. Jer, Demetris Nichols, Will Chery i Kevin Murphy izgledali su kao drugi svijet za zadarsku momčad. Odmah na otvaranju utakmice "tricama" su zasuli domaći obruč, svaki put s druge pozicije šarali su spomenuti Amerikanci. Istina, nije bilo ni neke osobite žustrine u obrani na njima, svejedno, valjalo im se nakloniti za atraktivnost.  I čim se na takav način zavrtjela utakmica, bilo je jasno u kojem će smjeru otići, unatoč povremenim nastojanjima Zadra da se nekako vrati u dvoboj. Jest, uspjeli su se spustiti s minus šesnaest, doći do zaostatka od devet, ali nikad niže od toga nisu otišli. I onda kako ne ponoviti da je statistika zbroj netočnih podataka, jer je Zadar dobio jednu četrtinu, jednu odigrao nerješeno, a od pobjede su uvijek bili miljama daleko. Unutra je najviše bio Ivo Ivanov, ali nije bio pomoć, tek se kasnije oglasio Preston Knowles, ali je njegovo paljenje došlo  jako kasno.

-Naših prvih deset minuta i jedan prekršaj upisan na semaforu, mislim da je bila tehnička klupa dovoljno govori. Morali smo se "potući" s Cedevitom, a to nismo napravili.. Njihovi igrači su duplo bolji od nas i jedino smo se borbenošću mogli oduprijeti, međutim, nismo. Uz to sve im je ulazilo, ali nas to neopravdava za igru u obrani – kazao je Ivanov.

Unatoč porazu "Tornado" je na isteku utakmice pozvao igrače Zadra na "bis" kako bi im otvoreno kazali da su uz njih....Očito ih nije zasmetalo što je Zadar uspio primiti čak sedamnaest "trica". Naprotiv i kod velikog minusa znalo se čuti s tribina: " Ajmo  Zadre"....

Ali to nije podiglo raspoloženje treneru Aramisu Nagliću, koji je jednako kao Ivanov podvukao samo jedan prekršaj u deset minuta igre.

-Ako stavimo na stranu njihovu šutersku večer, taj jedan faul malo je da bismo bili "al pari" s Cedevitom. Uvelike smo im pomogli svojom mekoćom. O pristupu utakmice ću pričati s igračima – zaključio je Naglić.

Veselog lica bio je Juraj Zdovc, trener Cedevite, koji je u mikrofone ispalio nekoliko uobičajenih šablonskih rečenica. Novi okrašaj Cedevite i Zadra slijedi u petak u 1. kolu Prvenstva Hrvatske.

24. travanj 2024 06:28