StoryEditorOCM
SportPRIMORAC IZ BIOGRADA NAJBOLJI JE U TREĆOJ LIGI JUG

Trener ​Blatnjak: Zasluženo smo na vrhu ljestvice!

Piše Ivica Gjergja
12. listopada 2017. - 10:41
blatnjak2-101017

Neposredno nakon utakmice između Primorca i Jadrana (2:0) u prošlom kolu, jedan od predstavnika gostujuće momčadi iz Ploča po imenu Ante Krstičević, zabrinut radi poraza svoje momčadi, kazao nam je:

- Mi samo vam dali trenera Dragana Blatnjaka, naše gore list, a vi s njim nas počastili porazom. Pa, lijepo od vas, našalio se Ante i otiša Blatnjaku čestitati na zasluženoj pobjedi Biograđana.

Istina, treba Blatnjaku čestitati, jer kako igra Primorac u novoj sezoni je baš za čestitku.

Trener Blatnjak je kod svakog igrača tijekom priprema dodao i ugradio onaj potrebni "igrački filing", uvidio je tko što i gdje može od igrača najbolje igrati temeljem njihovih individualnih sposobnosti i energetskog stanja, pa je sve to skupa uvezao u jedan homogeni mehanizam gdje se nitko osobito ne ističe, a svi rade svoj dio posla na najbolji mogući način.

Pokazalo se to kao ključ uspjeha. U sedam odigranih utakmica Primorac je zabilježio pet pobjeda i dva poraza, postigao je 13 zgoditaka, a šest je primio, što im je donijelo 15 bodova, dovoljno za lidersko mjesto na ljestvici, daleko ispred drugog predstavnika Zadarske županije, ekipe Zadra koja je trenutačno na dalekom 9. mjestu.

- Možda sam ja u ovom svemu manje bitan. Vodstvo kluba nam je omogućilo sve potrebne uvjete. Igrački kadar je dobar, dečki igraju nogomet iz gušta i rezultat je tu – kaže na početku razgovora trener prve momčadi Treće lige Jug Dragan Blatnjak.

- Igračin su dokazali svoj rad i kvalitetu vinuvši se na prvo mjesto. Koliko moja, to je i njihova zasluga, njihova čak i više. Već na pripremama koje su odlično odrađene, dalo se naslutit da bi mogli dobro startati i dobro igrati, a s tim je došao i rezultat. O posljednjoj utakmici ne bih posebno govorio jer na svim dosadašnjim susretima u prvom dijelu igramo furiozno, lomimo naše protivnike i ostvarujemo prednost, a nakon toga mirno i racionalno odigramo do kraja. Naučili smo dosta toga iz prijašnjih sezona, naučili smo zadržati "pozitivu", a loše stvari u igri smo odbacili i ne dozvoljavamo da nam se to ponovo dogodi, kaže Blatnjak.

Ovo je vaš drugi boravak u Primorcu? Koliko se namjeravate sada zadržati?

- U pravu ste, ovo je moj drugi pokušaj za kormilom Primorca. Nakon što smo se prvi put sporazumno razišli, za trenera je došao Zoran Slavica, potom Elvis Brajković i Leo Šarić, a ja sam nastavio sa svojom edukacijom. Završio sam Kineziološki fakultet u Sarajevu i sad se mogu mirno posvetiti vođenju momčadi. Što se daljnje edukacije tiče, još me čeka polaganje za UEFA profesionalnu licencu. No, što se Primorca tiče, drago mi je da sam ponovnio "grešku" i vratio se u Biograd. I opet ću, ako treba. To je bio moj izbor i nimalo mi zbog toga nije žao. Naprotiv, Primorac je divan klub, a Biograd odlična sredina. U njemu sam se našao, imam sve uvjete za rad što je za mladog trenera jako važno kako bi se normalno razvijao. Stoga se želim zahvaliti čelništvu na pruženoj prilici i osiguranim uvjetima. S moje strane, ja njima mogu obećati dosta rada, a nadam se i uspjeha, priča nam Blatnjak.

Kad je u pitanju Primorac, sve što se u njemu događa pod velikim je povećalom. Atmosfera oko kluba je pozitivna, dobro raspoloženje se osjeća na svakom koraku, poglavito među najvjernijim pratiteljima koji "ispod glasa" komeniraju:

- Pametan je naš predsjednik kluba Darko Banić. On je "dao dite materi" i sada mu se to povjerenje u mladog i nadarenog trenera Blatnjaka vraća kao veliki uspjeh. Ako je suditi po dosadašnjoj igri i efikasnosti, Primorac bi mogao dugo ostati na prvom mjestu.

Komplimenti i pozitivne opaske dolaze i do trenera. Drago mu ih je čuti, ali se on na njih previše ne oslanja.

- Najveću našu prednost vidim u dobro uštimanoj ekipi, skladnoj nogometnoj družini, satkanu od iskustva i mladosti. Dok takva atmosfera bude u momčadi, Primorac će biti u vrhu ljestvice, a ja se nadam da će tamo ostati dugo. Imam rijetko zadovoljstvo raditi s dobrim nogometašima i dobrim ljudima. S takvim ljudima, u takvoj atmosferi, ništa nije nemoguće. A naš rezultat upravo to govori, kaže trener Primorca Dragan Blatnjak.

26. travanj 2024 16:55