StoryEditorOCM
SportNK SABUNJAR PRIVLAKA:

Dobili lijepu donaciju Hannovera 96!

Piše Ivica GJERGJA
11. listopada 2017. - 19:35
DonacijaSabunjaru

Poznati nogometni klub iz Njemačke Hannover 96 već godinama održava odlične prijateljske odnose sa NK Sabunjarom iz Privlake. Naime, svake godine pa gotovo od početka lipnja do kraja rujne u nekoliko "turnusa" organizira školu nogometa sa tamošnjom djecom, ali i djecom koja dolazi na ljetovanje, a koju provode tijekom ljetnih mjeseci. Na Sabunike, igralištu Sabunjara dolaze poznati nogometni treneri koji sprovode plan i programa rada sa mladim nogometašima. Nedavno je završila ovogodišnja škola nogometa gdje je u četiri "turnusa" prošlo pa gotovo 250 mladih igraća koji su "učili" nogomet. Pred sam odlazak doma treneri i njihov šef Marko Kresić iz Hannovera 96, čelništvu NK Sabunjara su donirali četiri mini gola, 96 lopti te 4 lopte kojima igraju njemački profesionalci. Na dodjeli donacije Kresić je kazao:

- Dragi prijatelji, upravo to smo postali tijekom niz godina koliko dolazimo ovdje kod vas u Privlaku i na igralište Sabunika. Vjerujte da se osjećamo kao da smo doma i da nam je iskreno vam kažem ovdje raditi pravi ugođaj. Djeca su poslušna nemamo zaista niti smo imali bilo kakvih problema. Nastavit ćemo ovaj režim rada i učenja nogometa i sljedeće sezone. Ovdje smo vam spremili mali poklon pa bi zamolio predsjednika NK Sabunjara, Dragana Glavana da primi donaciju - kazao je Kresić.

Na donaciji se u ime čelništva Sabunjara zahvalio Dragan Glavan:

- Zahvaljujemo vam na donaciji i nadam se da ćemo nastaviti suradnju koja je počela od onda kada je 70-tih godina prošlog stoljeća naš mještanin Josip Joško Skoblar igrao u vašem klubu Hannoveru 96. Bilo nam je s vama lijepo, ponovilo se - rekao je Glavan.  

U delegaciju Hannovera 96, odnosno Škole nogometa tog kluba bili su pored Marka Kresića, treneri Dieter Schlindwein, Oliver Stroll i Christian Sackewitz, te Marijan Gašpar koji vodi  organizaciju škole.

I NK Škabrnji je donirano 10 lopti!

Donaciju iz Hannovera 96 čelništvu NK Sabunjara dodijelili su neposredno prije susreta Sabunjar – Škabrnja. Na toj utakmici se nalazila i cijela uprava Škabrnje sa načenikom Općine Nedjeljkom Bubnjarom, dodijeljeno je i njima 10 nogometnih lopti. Dakako da su im se iz NK Škabrnje zahvalili. 

26. travanj 2024 19:40