StoryEditorOCM
Sport5. NOGOMETNI VETERANI „KUP KOŽINO I PRIJATELJI“

Pokal pobjednika pripao Kožinu!

Piše Ivica Gjergja
12. listopada 2017. - 14:02
kozino

Tradicionalni „Kup Kožino i prijatelji“ koji se održava već petu godinu za redom, a povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske odigran je na velikom travnatom terenu ŠC Višnjik. Na njemu su sudjelovali NK Kožino, NK Frankopan iz Galdova i NK Zrinski iz Bošnjaka (Županja). Ovi klubovi već dugi niz godina uz nogometne turnire djece i veterana održavaju lijepu tradiciju. Pored nogometa razmjenjuju se razna iskustva u gastronomskoj ponudi, dogovaraju se turistički aranžmani, ispituju mogućnosti kako i na koji način plasirati delicije kontinentalne Hrvatske kulene, čvarke, kobasice prema moru i kako nagovoriti naše Slavonce da barem jednom tjedno uživaju u morskim delicijama ili maslinovom ulju. Bude tu susreta i  branitelja, prepričavanja doživljaja i svega onoga što nas spaja i drži zajedno kako bi što bolje uživali u blagodatima koje nam pruža naša domovina.

Kup Kožina i prijatelja igrao se od 06. – 09. listopada za  prijelazni kameni pokal. Na kupu je viđeno dosta lijepih poteza i golova, a „role“ pojedinaca na terenu oduševljavale su sve prisutne, jer kako netko reče iako vremešni nisu zaboravili igrati nogomet, samo je malo usporen. Na kraju natjecanja najviše uspjeha, ali i sreće imala je ekipa NK Kožino, koja je u zadnjoj utakmici pobijedila NK Zrinski iz Bošnjaka rezultatom 3:1 i  treći put osvojila pokal.

-I ove godine imali smo zaista lijepi jubilej, deset godina zajedničkog druženja sa nogometnim veteranima iz Galdova i pet godina sa nogometnim veteranima iz Bošnjaka za što su naši gosti dobili i zahvalnice. Pobjeda i nije bila naš imperativ, ali lijepo je biti pobjednik ovog zaista dobrog i jakog turnira, kazao nam je Edi Tokić, voditelj ekipe iz Kožina.  

Slijedeće druženje ovakvog karaktera dogovoreno je za mjesec svibanj 2018. godine u Galdovu u istom sastavu.

Nakon finalne utakmice nastavljeno je „treće poluvrijeme“ uz domjenak i ugodno druženje svih sudionika.

Susret za 1. mjesto :

Kožino – Zrinski (Bošnjaci) 3:1(1:1)

Suci: Petar Paleka, Matija Šumanovac, Frane Pavić.

Strijelci: 0:1 Š. Janjić (19), 1:1 B.Pijaca (21), 2:1 M. Stručić (30), 3:1 M. Čulina 66 – 11 metara.

KOŽINO: B. Kapović, M. Kapović, M. Čulina, M. Begonja, R. Mičić, A. Gašpar, D. Krizman,  H. Zanki, Ž. Bušić, E. Tokić, N. Tokić. Još su igrali: D. Babić, D. Mrkela, B. Pijaca, M. Stručić. Trener: I. Stručić i I. Pavić. Liječnik: J. Srdelić.

ZRINSKI: B. Filipović, M. Šumanovac, B. Marojević,  M. Plavšić,  S. Filipović,  A. Leaković, M. Šokić, J. Dominković, Š. Janjić, S. Bilbija, Đ. Janjić. Još su igrali: J. Župarić, V. Domaćinović, K. Pavlović, Ivan Babogredac, M. Josipović, S. Obranović, M. Cestarić, Z. Ač. Trener: M. Plavšić.

 

 

 

27. travanj 2024 00:24