StoryEditorOCM
SportIZ TREĆELIGAŠA HNK PRIMORCA

Banić: "Vadimo" licencu za Drugu ligu!

Piše Ivica GJERGJA
15. listopada 2017. - 13:29
E Brajkovic i D Banic 1

Sve tiskovine nakon što je Primorac slavio kod Hrvaca u 7. kolu Treće HNL-jug 1:4, i jednostavno mu očitao kao jednom od najboljih momčadi u ovoj ligi, jakom i tvrdom protivniku koji zna igrati nogomet, „lekciju", pune su hvale igre momčad trenera Dragana Blatnjaka. Njegova je momčad već treće kolo na čelu ljestvice, dakako s nakanom da tu ostane dugo, dugo.

Zašto pitate se? Pa upravo iz razloga što dečki igraju kvalitetan prepoznatljiv napadački nogomet, imaju „pregršt" krasnih individualaca, koje je struka na čelu koje je Blatnjak „uvezala" u jednu homogenu - kompaktnu cjelinu koja daje svojom igrom rezultat. Pa nije to slučajno, od samog početka priprema Blatnjak je bio optimista uvijek je znao reći da ima dobar sastav koga treba ukomponirati tko da svatko zna svoju ulogu, očevidno je uspio.

Još je jedan bitan moment za Primorac, a to je da je sve u Biogradu pod „povećalom", a to povećalo nam je nedavno na igralištu Kazimira i Silvia izdiktirao vjerni pratitelj ovog kluba po imenu Šime, rekavši:

-Da, da, pametan je naš predsjednik kluba Darko Banić. On je "dao dite materi", pored toga doveo igrače koji mu trebaju i sada mu se to povjerenje u mladog i nadarenog trenera Blatnjaka i igrača vraća kao veliki uspjeh. Ako je suditi po sadašnjoj igri i efikasnosti, Primorac bi mogao dugo ostati na prvom mjestu, pa zašto i ne dohvatiti Drugu ligu, ako se ukaže prilika, kazao nam je Šime.

Koliko znamo u Upravi kluba nisu opterećeni igrati viši rang, a što su nam potvrdili u klubu, a o sadašnjoj igri i rezultatu - Primorac u osam utakmica, ostvario šest pobjeda dvije izgubljene sa 17 datih i 7 primljenih zgoditaka te ima 18 bodova kao prvi na ljestvici - kazao je par riječi i predsjednik Darko Banić:

-I jučer sam se moram reći još jednom uvjerio da smo prava kompaktna momčad da imamo „glavu i rep" da se igrači podržavaju, igraju jedan za drugoga, slave i tuguju zajedno. Milina ih je gledati. Pogođeno je u svemu, a nismo u Hrvacama bili kompletni, imamo još nekih igrača koje spremamo, tako da ćemo i kadar ojačati nabolje. Zaključili smo u upravi da „izvadimo" licencu za Drugu ligu, ali rekao sam, nismo opterećeni igranjem u njoj. No još jednom moram reći da ćemo igrati značajnu ulogu u ovoj ligi, kazao je očevidno zadovoljan sa dosadašnjim „uradkom" sa smiješkom na licu će Banić.

 

Nikola Marić izrasta u prvu „vedetu" kluba!
Nikole Marića je uloga da daje golove i to radi kao jedan od ovogodišnjih pridošlih igrača u Primorac. Dečko je za svoju igru i ono što prikaziva na terenu te kako zabijam, zaslužio sve čestitke dosad. Treba kazati da je u Hrvacama „udijelio" čistu četvorku domaćinima, da ga je bio pun teren i zaslužio je epitet igrača, ne utakmice, nego i i kola. On je i prvi strijelac Treće HNL-Jug sa osam postignutih zgoditaka u osam kola. Pa Mariću bravo!

 

27. travanj 2024 06:48