StoryEditorOCM
SportHRVANJE: PRVENSTVO HRVATSKE MLAĐIH UZRASTA

Zadrani „dobili" prvaka Hrvatske i sedam bronci!

Piše Ivica GJERGJA
15. listopada 2017. - 17:07
Prvak Hrvatske Moreno Kolega

Posljednje hrvačko prvenstvo Hrvatske u ovoj sezoni održano je u Zagrebu, a na kome su sudjelovali i Zadrani članovi HK Zadar, gdje je nastupilo 17 klubova. Postignut je odličan rezultat na natjecanju, osvojeno je prvo mjesto. Postao je prvak Hrvatske Moreno Kolega do 75 kg, a sedam natjecatelja je osvojilo sedam brončanih odličja, što je uspjeh i za jače klubove od Zadra teško „dohvatiti".

Kako i što se radi u klubi sa par riječi kazao je trener Vlado Menčik:

- Hrvački klub Zadar jedini je klub u Zadarskoj županiji koji se bavi hrvanjem isključivo olimpijskim disciplinama. Polaznici HK Zadar sportaši su koji prolaze sve motoričke zadatke pomoću osnovnih i naprednih kinezioloških operatora, a koji jamče kvalitetan i uspješan život i izvan hrvačkog treninga. Prilikom utjecaja na razvoj mladih sportaša, hrvača i hrvačica, u svakom segmentu treninga vodi se računa o svim senzibilnim fazama razvoja. Iskoristio bi priliku i čestitao svojim „pulenima" na uspjehu zaslužili su, kazao nam je Vlado.

Na natjecanju u Zagrebu članovi HK Zadar osvojili su u kategoriji 2006./08. godište - djevojčice:do 33 kg Marijana Šumski - 3. mjesto, Kate Nekić - 3. mjesto Godište 2006./08. - dječaci do 33 kg Emanuel Krstić, do 40 kg Karlo Čondrić, Karlo Mustajbegović i Luka Maruna do 44 kg Tomislav Zorić i Luciano Matić - 3. mjesto do 54 kg Karlo Turkeš - 3. mjestodo 59 kg Marino Stipanov - 3. mjesto Godište 2004./05. - dječacido 49 kg Šime Urić - 3. mjestodo 59 kg Luka Kevrić - 3. mjesto do 75 kg Moreno Kolega - 1. mjesto

Dakako da treba svim mladim hrvačima i hrvačicama čestitati na ovim rezultatima, a do kraja kalendarske godine ostaju hrvačima još tri natjecanja 18. studenog kvalifikacije za Međunarodni Božićni turnir te 9. prosinca Regionalno Prvenstvo u Splitu i 16. prosinca Božićni turnir u Zagrebu.

 

21. travanj 2024 23:23